Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Transactionele analyse bij burn-out

Voor organisatie en individu

Paperback Nederlands 2023 9789024452484
Verkooppositie 4149Hoogste positie: 472
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

(Be)grenzen is het toverwoord.

Onduidelijke contracten, vage grenzen, gebrekkig leiderschap – organisaties waarin medewerkers risico lopen op burn-out, hebben vergelijkbare kenmerken. Dat geldt ook voor individuen. Mensen die gevoeliger zijn voor burn-out gaan lang over hun grenzen heen en reageren steeds minder flexibel.

Veel boeken over burn-out zijn óf geschreven voor het individu en bieden (zelf)hulp, óf zoeken de redenen voor burn-out in de werkomgeving. Maar juist de wisselwerking tussen organisatie en individu verklaart burn-out. Transactionele analyse bij burn-out combineert beide invalshoeken. Concepten uit de transactionele analyse (TA) vormen een analyse- en actiemodel om burn-out te voorkomen.

Het boek is een must-read voor de professional die te maken heeft met burn-out, zoals de bedrijfsarts, coach of psycholoog, en de bestuurder of manager in sectoren met meer risico, zoals zorg, ICT of onderwijs. Ook biedt het consultants, trainers en (hr-)adviseurs een integraal kader met veel praktijkvoorbeelden.

Specificaties

ISBN13:9789024452484
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marian Timmermans

Marian Timmermans (1962) was tijdens haar studie middeleeuwse geschiedenis al nieuwsgierig naar de onderstroom, naar de onuitgesproken vanzelfsprekendheden die juist niet in historische bronnen worden beschreven en naar verbanden die op het eerste gezicht onzichtbaar zijn. Zij gaf enkele jaren les en was beleidsadviseur en leidinggevende bij gemeentelijke overheden, voor ze in 2001 bij een managementadviesbureau ging werken. Vanaf 2008 is ze coach en trainer, sinds 2013 bij haar eigen Marian Timmermans Consult. Ze is internationaal gecertificeerd trainer en supervisor in de TA. Marian doceert ‘TA in organisaties’, onder meer aan de TA academie (waar ze enkele jaren mede-eigenaar was) en aan het Engelse The Berne Institute, waar zij hoofddocent van het MSc programma is. Marian is executive coach voor individuen en begeleidt ook teams die hun samenwerking willen verbeteren. Zij verzorgt workshops, lezingen en geeft (TA) supervisie.

Andere boeken door Marian Timmermans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Transactionele analyse bij burn-out