Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Doen wat werkt!

Effectieve gezondheidsvoorlichting aan groepen door verpleegkundigen

Paperback Nederlands 2012 9789031342556
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Gezondheidsvoorlichting en –bevordering (GVO) en preventie vormen samen een specifieke verpleegkundige competentie. In deze praktische handleiding komen alle aspecten van (groeps)voorlichting aan bod. Het boek gaat uit van de huidige praktijk van gezondheidsvoorlichting door verpleegkundigen. Door de vele voorbeelden in dit boek kan elke verpleegkundige situaties en problemen uit de eigen beroepspraktijk herkennen.

Er is gekozen voor een praktische benadering. Zo behandelt het boek de actiepunten voor het verzorgen van een voorlichtingsbijeenkomst en het ontwikkelen van een lokaal gezondheidsproject. Door de methodische benadering en het presenteren van evidence en good practice levert het boek een bijdrage aan de verdere professionalisering van de verpleegkundige op het gebied van gezondheidsvoorlichting.

Voorbeelden en interviews maken de theorie van gezondheidsvoorlichting inzichtelijk en praktisch bruikbaar. Programmavoorbeelden, evaluatieformulieren en checklists zijn opgenomen als hulpmiddelen voor de verpleegkundige praktijk. Met dit boek kan de verpleegkundige direct aan de slag.

Specificaties

ISBN13:9789031342556
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:283
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2012
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marieke van der Burgt

Marieke van der Burgt werkte jarenlang als docent op hbo- en mbo-zorgopleidingen.

Andere boeken door Marieke van der Burgt

Over Els van Mechelen-Gevers

Els van Mechelen-Gevers heeft een jarenlange ervaring als docent aan de opleiding verpleegkunde en is momenteel werkzaam als publicist op het gebied van gezondheidskunde en patiëntenvoorlichting.

Andere boeken door Els van Mechelen-Gevers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doen wat werkt!