Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zorglogistiek Basisboek

Paperback Nederlands 2011 9789033482397
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Logistiek is niet iets dat een organisatie, in casu een ziekenhuis of verzorgingsinstelling, zo maar overkomt. Logistiek kan geanalyseerd, gepland én geoptimaliseerd worden. Dit boek reikt een aantal concepten en technieken aan die hierbij kunnen helpen. Logistieke problemen die bv. aangepakt kunnen worden, zijn het managen van wachttijden van patiënten bij medische beeldvorming; de distributie van geneesmiddelen van loskade tot bij de patiënt; het optimaliseren van de fysieke lay-out van een dienst en het organiseren van staalopslag en -transport. De concepten en technieken worden uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van (mini)casussen.

Het boek bestaat uit 6 delen. Deel I zoomt in op de typische karakteristieken van zorglogistiek, tegen een achtergrond van recente trends in logistiek, tegen een achtergrond van recente trends in logistiek en gezondheidszorg. Deel II gaat in op het meten en opvolgen van logistieke performantie. Deel III handelt over logistieke besturingsconcepten en geeft oa. de basis van wachtlijnentheorie, numerieke simulatie en voorraadbeheer. Deel IV gaat over logistieke inrichting. Deel V bestudeert het hoe en wat van kwaliteitsconcepten als lean en six sigma in een zorglogistieke context. Deel VI levert ten slotte een stappenplan voor logistieke analyses en projecten alsook een aantal extra tools aan.

Het boek is interessant voor zowel studenten als ziekenhuismanagement als voor praktijkmensen (ziekenhuisdirectie, diensthoofden, hoofdverpleegkundigen ..).

Specificaties

ISBN13:9789033482397
Trefwoorden:logistiek, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:7-5-2011
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zorglogistiek Basisboek