Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Vier grondleggers van de psychologie

G. Heymans | F. Roels | G.Revesz | J. Waterink

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789035138179
Direct te downloaden

Samenvatting

Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds a-historischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden meer geciteerd - met als gevolg dat psychologen, pedagogen en onderwijskundigen geregeld het wiel opnieuw uitvinden. Desalniettemin beweren velen van hen dat ze op de schouders staan van intellectuele reuzen. Maar wie zijn die reuzen?

Dit boek is het eerste deel van een meerdelige reeks over grondleggers van de academische psychologie, pedagogiek en onderwijskunde (samengevat de gedragswetenschappen) in Nederland _ een initiatief van het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Gedragswetenschappen (adng). De reeks wil informatie over die grondleggers op een toegankelijke wijze aanbieden aan hedendaagse beoefenaars van deze wetenschappen én aan een breder historisch-wetenschappelijk geïnteresseerd publiek.

In dit deel staan biografische schetsen van Gerard Heymans (Rijksuniversiteit Groningen), Frans Roels (Universiteit Utrecht, Katholieke Universiteit Nijmegen), Géza Révész (Universiteit van Amsterdam) en Jan Waterink (Vrije Universiteit Amsterdam) centraal - allen pioniers in de psychologie met een zeer, zeer eigen oeuvre.

Specificaties

ISBN13:9789035138179
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2013
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Vittorio Busato

Vittorio Busato is psycholoog en publicist en heeft al vele artikelen en boeken op zijn naam staan. Hij schrijft vooral over psychologische onderwerpen en over personeels- en verandermanagement.

Andere boeken door Vittorio Busato

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vier grondleggers van de psychologie