Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Klinisch redeneren en verpleegkundige classificaties

werken met Omaha System, Nanda-I/NIC/NOC

Paperback Nederlands 2017 9789036817073
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Werken met een verpleegkundige classificatie in de zorg is nieuw en biedt veel voordelen. Door één taal te gebruiken wordt het zorgplan transparant en eenduidig wat leidt tot kwaliteitsverbetering. Het werken met een classificatie vraagt verdere professionalisering van verpleegkundigen en dit boek helpt je daarbij.
Welke classificaties zijn er en hoe werken ze? Wat past het best bij jouw (toekomstige) verpleegkundige praktijk? En waarom zou je als verpleegkundige een classificatie gebruiken? Welke voordelen biedt dat? Hoe vertaal je eenheid van taal naar een zorgplan op maat? Wat vraagt dit aan nieuwe kennis en vaardigheden?
In dit boek besteden we aandacht aan:

-Eenheid van taal als basis voor het zorgplan.

-De voordelen van het werken met een gestandaardiseerde taal. Eenheid van taal helpt je om te laten zien wat je precies doet in het primair proces, maar het is ook de basis voor verpleegkundig onderzoek doordat gegevens vergelijkbaar zijn.

-De relatie tussen klinisch redeneren en classificaties. Een classificatie ondersteunt je bij klinisch redeneren, bij de onderbouwing van de besluitvorming en bij het vastleggen van de verschillende onderdelen van het verpleegkundig proces.

-Een uitgebreide beschrijving en concretisering van de twee meest voorkomende classificaties: Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC. Hoe zijn ze ontstaan? Hoe zijn ze opgebouwd? Hoe werken ze in de praktijk? Wat levert het documenteren van zorg met deze classificaties je op?

Maar wat dit boek vooral bruikbaar maakt voor studenten en (ervaren) verpleegkundigen is de combinatie van theorie en praktijk. Er is een bijbehorende website met praktijkvoorbeelden en casuïstiek waarin je leert je eigen handelen te onderbouwen en de classificaties leert toepassen.

Specificaties

ISBN13:9789036817073
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:153
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2017
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Elly van Haaren

Elly van Haaren (ellyvanhaaren.nl) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs. Ze heeft hbo-V en Gezondheidswetenschappen gestudeerd en werkt sinds 1985 in de zorg. Eerst een aantal jaren als wijkverpleegkundige, daarna bijna 20 jaar als staff unctionaris en beleidsmedewerker in verschillende organisaties (V&V, thuiszorg en ggz). De laatste drie jaar was ze werkzaam bij Vilans, kenniscentrum in de langdurige zorg.

Andere boeken door Elly van Haaren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klinisch redeneren en verpleegkundige classificaties