Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Methoden en technieken van gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen

Paperback Nederlands 2018 9789036819718
Verkooppositie 3094Hoogste positie: 3094
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek geeft een geactualiseerd overzicht van de belangrijkste methoden en technieken op het gebied van de gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen. De gedragstherapie wordt theoretisch helder ingekaderd, systematisch beschreven en geïllustreerd met casuïstiek van uiteenlopende emotionele en gedragsproblemen. Ook het modulaire werken dat protocolmatige en gepersonaliseerde behandeling integreert, krijgt ruime aandacht. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen in de cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen beschreven en onderbouwd met recent onderzoek.

Deze 3e herziene uitgave bevat tevens een geheel nieuw hoofdstuk over non-specifieke therapeutische factoren.

Dit boek is bedoeld voor GZ-psychologen, orthopedagogen en klinisch psychologen. Zowel voor de academische opleidingen en hogere beroepsopleidingen als voor diverse nascholingstrajecten biedt dit boek een schat aan informatie. Anders dan bij andere boeken op het terrein van de psychotherapie bij kinderen en jeugdigen, is dit boek ook waardevol voor professionals die hun behandeltechnieken willen updaten en bijschaven.

Alle auteurs zijn werkzaam in de praktijk of als docent verbonden aan een onderwijsinstelling. Prof. dr. Pier Prins is gedragstherapeut en emeritus hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Dr. Joop Bosch was als docent en gedragstherapeut verbonden aan de afdeling Klinische Ontwikkelingspsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. dr. Caroline Braet is klinisch psycholoog en gedragstherapeut en is hoogleraar aan de Universiteit Gent.

Specificaties

ISBN13:9789036819718
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:322
Druk:3
Verschijningsdatum:26-3-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Pier Prins

Prof.dr. Pier J.M. Prins, GZ Psycholoog en gedragstherapeut, is als hoogleraar Klinische kinder- en jeugdpsychologie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Pier Prins

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Methoden en technieken van gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen