Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Veerkracht voor vrouwelijke artsen

Paperback Nederlands 2021 9789036826013
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Artsen houden van hun vak. Het geeft veel voldoening om contact te hebben met mensenen een verschil te kunnen maken.Het is ook een moeilijk vak. Veel artsen worstelen. De werkdruk wordt steeds hoger. De eisen van overheid en verzekeraars en ook patiënten nemen toe. In combinatie met een zorgzame, hardwerkende en perfectionistische houding van de dokter leidt dit tot stress en soms zelfs burnout.Vrouwelijke artsen treft dit vaak nog wat harder, omdat zij over het algemeen meer enbeter voor anderen zorgen dan voor zichzelf.Hoe blijf je als vrouwelijke arts overeind? Hoe zorg je dat je stevig in je schoenen staat enmakkelijk terugveert in lastige situaties? Hoe houd je plezier in je werk en ben je de bestedokter die je kunt zijn? Hoe zorg je goed voor jezelf terwijl je voor anderen zorgt? Kortom;hoe ontwikkel je veerkracht?

Specificaties

ISBN13:9789036826013
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:159
Druk:1
Verschijningsdatum:31-3-2021
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Veerkracht voor vrouwelijke artsen
Marga Gooren 8 juni 2021 Nu de Covid-19-pandemie over haar hoogtepunt heen lijkt te raken wordt het tijd de balans op te maken. Er wordt nog steeds veel gevraagd van artsen en dat eist zijn tol op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Dit geldt nog meer voor vrouwelijke dan voor mannelijke artsen. Vrouwelijke artsen die vaak ook al zoveel van zichzelf vragen.

Over Marga Gooren

Marga Gooren werkte tien jaar als huisarts en coacht en traint sinds 2010 artsen op het gebied van veerkracht, zelfzorg en werkplezier. Samen met Mila de Koning geeft zij zelfcompassie- en mindfulnesstrainingen aan artsen.

Andere boeken door Marga Gooren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veerkracht voor vrouwelijke artsen