Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk

Samenwerken aan betekenisvolle zorg

Gebonden Nederlands 2021 9789036826525
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Steeds meer huisartsen ervaren dat werken met Positieve Gezondheid veel oplevert. Het helpt om een ander gesprek te voeren met de patiënt. De focus ligt niet op ziekte, maar op wat er wél kan. Dat is prettig voor de patiënt. En ook voor de huisarts. Maar hoe zetten we Positieve Gezondheid in? Daar biedt dit handboek nuttige handvatten voor!Dit boek zit boordevol tips, vertelt de ontstaansgeschiedenis en geeft praktijkvoorbeelden. Het neemt je mee in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid - dat nadrukkelijk oog heeft voor wat betekenisvol is voor de patiënt. Maar bovenal nodigt dit boek je uit om met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan in de spreekkamer, in de praktijkorganisatie en in de wijk. Want juist in samenhang zit de kracht. In al die onderdelen ervaar je hoe Positieve Gezondheid naadloos aansluit bij de kernwaarden en uitdagingen van de huisartsgeneeskunde.
Het handboek is bedoeld voor professionals in de huisartspraktijk – en voor wie daarvoor in opleiding is. Tal van huisartsen hebben meegedacht over wat zij in dit boek willen terugvinden. De uitgave is dan ook onmisbaar voor wie met Positieve Gezondheid betekenisvolle huisartsenzorg wil bieden.
Over de auteurs
Machteld Huber is voormalig huisarts en grondlegger van Positieve Gezondheid. Huisartsen Hans Peter Jung en Karolien van den Brekel-Dijkstra werken dagelijks met het gedachtegoed in de praktijk. Alle drie zijn ze verbonden aan het Institute for Positive Health.
“Positieve Gezondheid is een stimulerende werkwijze om de problemen van patiënten in de huidige tijd te tackelen.” – Ella Kalsbeek

Specificaties

ISBN13:9789036826525
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:14-6-2021
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Machteld Huber

Dr. Machteld Huber is arts/onderzoeker, oprichter Instititute for Positive Health. Uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2015.

Andere boeken door Machteld Huber

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk