Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gedragsverandering

Doen en blijven doen

Paperback NL 2024 9789036829755
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek beschrijft een stappenmodel voor begeleiding van gedragsverandering. Het helpt (toekomstige) zorgverleners om hun patiënten te coachen naar gezond gedrag en zelfmanagement. Daarvoor reikt het boek concrete handvatten aan. Op basis van persoonsgebonden factoren kunnen zorgverleners hun gedragsgerichte begeleiding vervolgens nog meer persoonsgericht maken. 
Gedragsverandering. Doen en blijven doen gaat in op de analyse en interventies bij gedragsverandering; de bijdrage van leefstijl aan gezondheid; positieve gezondheid; gezondheidsvaardigheden, waaronder (laag)geletterdheid en preventie. Het boek presenteert actuele kennis over gedragsverandering. Praktijkvoorbeelden maken de theorie herkenbaar. De koppeling van gedragsfactoren aan effectieve interventies maakt de stappenreeks van Doen en blijven doen gemakkelijk toepasbaar in de zorgpraktijk. 
Nieuw in deze uitgave zijn de wetenschappelijke onderbouwing van de interventies en de integratie van samen beslissen in de gedragsgerichte begeleiding. Om toepassing in de praktijk te bevorderen zijn aan deze uitgave leerdoelen per hoofdstuk, studieopdrachten bij video's en handvatten voor het werken aan gedragsverandering toegevoegd, zie het nieuwe hoofdstuk 12 Studiemateriaal. De online toetsen per hoofdstuk zijn geactualiseerd.
Dit boek is de geheel herziene druk van Doen en blijven doen. Zelfmanagement en persoonsgerichte multidisciplinaire zorg uit 2018. Het boek is bedoeld voor studenten van paramedische opleidingen en (para)medische zorgprofessionals. 
Marieke van der Burgt is opgeleid als arts en voorlichtingsdeskundige in de gezondheidszorg. Zij werkte als docent in het hbo en mbo. Zij is auteur van boeken voor paramedici en verpleegkundigen.Frank Verhulst werkt als eerstelijns gz-psycholoog. Hij werkte als docent in het hbo en doet onderzoek naar depersoonsgebonden factoren in samenwerking met Fontys, Avans, Hogeschool Utrecht en het Catharinaziekenhuis Eindhoven.

Specificaties

ISBN13:9789036829755
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Verschijningsdatum:20-2-2024
Hoofdrubriek:Gezondheid

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedragsverandering