Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling

(Belgisch recht)

Gebonden Nederlands 2018 9789046609361
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling is traditioneel een onderwerp geweest dat inzake btw geregeld werd door talrijke administratieve beslissingen, waardoor deze materie minder gekend was en de toepassing ervan in de praktijk het voorwerp was van vele discussies.

Met het Zita Modes-arrest van het Hof van Justitie en een aantal andere arresten drong zich een nieuw administratief standpunt op en een aangepaste wetgeving ter zake in België. Door een nieuwe circulaire te publiceren wou de Administratie hieraan tegemoet komen en duidelijkheid scheppen. Ook het Hof van Cassatie sprak zich intussen uit over de problematiek van al dan niet door te voeren herzieningen van de aftrek in het kader van een overdracht.

Het nieuwe administratieve standpunt wordt in dit boek toegelicht, waarbij de auteurs niet nalaten enkele kritische bedenkingen te plaatsen bij de interpretatie en invulling van de btw-richtlijn 2006/112/EG op het vlak van de overdrachtsproblematiek.

Specificaties

ISBN13:9789046609361
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Over Véronique De Vulder

Véronique De Vulder is master in de handels- en financiële wetenschappen, optie accountancy en zaakvoerder van Interaccounts bv. Haar activiteiten situeren zich in de totale begeleiding van KMO-vennootschappen, zowel op boekhoudkundig en fiscaal vlak als op het vlak van de interne organisatie, overdracht en waardering.

Andere boeken door Véronique De Vulder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling