Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek BTW

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2019 9789046609644
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De btw is een belasting die belastbare feiten belast. In dit boek worden de begrippen 'belastbaar feit' en 'opeisbaarheid van de belasting' vanuit een praktisch oogpunt benaderd.

De verschillende facetten van het btw-stelsel uit de controlepraktijk worden samengebracht zodat er inzicht kan verworven worden in hun onderlinge samenhang: recht op aftrek versus bewijsvoering van het beroepsgebruik, hiërarchie in de toe te passen correctieregels inzake btw, herziening van de btw en ingetreden verjaring.

Het boek beperkt de theorie en legt de problematiek uit vanuit praktijkvoorbeelden met concrete berekeningen. De lezer begrijpt na het lezen van dit boek de relatie tussen opeisbaarheid van de btw en de factureringsverplichting bij de leverancier of dienstverrichter enerzijds, en het ontstaan en de uitoefening van het recht op aftrek bij de medecontractant anderzijds.

Doordat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van voorbeelden en praktijkgevallen, is het boek ook bruikbaar als handboek in opleidingen waar een praktijkgerichte btw-opleiding wordt gegeven.

Specificaties

ISBN13:9789046609644
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:436
Druk:1
Verschijningsdatum:7-3-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek BTW