Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een praktische gids bij btw-controle

Verwerping van de aftrek Onttrekkingen Herzieningen Voordelen van alle aard versus Bewijs van de aftrek Verjaring (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2020 9789046610350
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De controle van het uitgeoefende recht op aftrek vormt een belangrijk onderdeel van een btw-controle. Wat is het verband tussen de opeisbaarheid en het recht op aftrek? Was de uitgeoefende aftrek terecht of onterecht? Werden de aftrekbeperkingen en uitsluitingen gerespecteerd? Is er al dan niet verjaring ingetreden? Kan de btw herzien worden of niet?

In dit boek worden een aantal zaken uit de controlepraktijk samengebracht zodat er inzicht kan verworven worden in hun onderlinge samenhang: recht op aftrek versus bewijsvoering van het beroepsgebruik, hiërarchie in de toe te passen correctieregels inzake btw, herziening van de btw en ingetreden verjaring.

Het boek beperkt de theorie en legt de problematiek uit vanuit praktijkvoorbeelden met concrete berekeningen.

Dit boek wil dan ook een gids zijn bij btw-controles om een antwoord te bieden op de vaak in de praktijk voorkomende discussiepunten.

Specificaties

ISBN13:9789046610350
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:314
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een praktische gids bij btw-controle