Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Verbouwen versus nieuwbouw

Knelpunten in de vastgoedsector (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789046612170
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Op de vastgoedmarkt worden naast nieuwbouw ook gerenoveerde woningen te koop aangeboden. De vraag stelt zich onder welke voorwaarden de verkoop van zo’n gerenoveerd onroerend goed kwalificeert als “nieuw”. En moet de verkoop dan mét btw of is er sprake van een mogelijkheid (optie)? Wanneer is men “beroepsoprichter”?

Het tijdstip waarop een gebouw in gebruik werd genomen of nog niet in gebruik werd genomen lijkt cruciaal in de definiëring van “nieuwbouw”. Kan een gebouw na de eerste ingebruikname nog verkocht worden mét toepassing van de btw? Waar ligt de scheidingslijn tussen een verbouwing en een nieuwbouw?

Dit boek analyseert een aantal knelpunten langs de inkomende zijde van de vastgoedmarkt (Wanneer kan een verbouwing aan 6 %?) maar ook aan de uitgaande zijde van de vastgoedmarkt (Wanneer kan de verkoop onder btw-stelsel en aan welk btw-tarief?).

Specificaties

ISBN13:9789046612170
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:102
Druk:1
Verschijningsdatum:7-8-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Over Véronique De Vulder

Véronique De Vulder is master in de handels- en financiële wetenschappen, optie accountancy en zaakvoerder van Interaccounts bv. Haar activiteiten situeren zich in de totale begeleiding van KMO-vennootschappen, zowel op boekhoudkundig en fiscaal vlak als op het vlak van de interne organisatie, overdracht en waardering.

Andere boeken door Véronique De Vulder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verbouwen versus nieuwbouw