Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Medische kennis voor hulpverleners

Paperback Nederlands 2008 9789046901168
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hulpverleners hebben in hun dagelijkse praktijk geregeld te maken met mensen die een ziekte of beperking hebben. Daarnaast spelen hulpverleners een rol bij de vroegtijdige onderkenning van ziekten. Hiervoor moeten zij beschikken over kennis van de verschillende aspecten van ziekte en gezondheid.

'Medische kennis voor hulpverleners' biedt (aankomende) hulpverleners deze kennis. Naast medisch-technische informatie, biedt het boek ook inzichten in de persoonlijke en maatschappelijke aspecten van ziekten en beperkingen.

In zes delen behandelt de auteur de normale ontwikkeling van de mens, de bouw en functie van de verschillende orgaansystemen, de oorzaken, aard en gevolgen van ziekten en beperkingen, gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, en de transculturele gezondheidszorg.
De vele illustraties en praktijkvoorbeelden maken het boek zeer toegankelijk. Dankzij het uitgebreide register is dit boek ook goed te gebruiken als naslagwerk. Op de website bij dit boek staan onder andere opdrachten en casuïstiek die kunnen dienen als verwerking van de stof of als kennistoets.

'Medische kennis voor hulpverleners' is geschreven voor studenten aan sociaalagogische opleidingen binnen het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789046901168
Trefwoorden:zorgsector, gezondheid, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2008

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Martha van Endt

Martha van Endt-Meijling is arts en was verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van haar verschenen bij Uitgeverij Coutinho eveneens Met nieuwe ogen - Werkboek voor de ontwikkeling van een transculturele attitude en Rituelen en gewoonten - Geboorte, ziekte en dood in de multiculturele samenleving.

Andere boeken door Martha van Endt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Medische kennis voor hulpverleners