Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Geintegreerde cognitieve gedragstherapie

handboek voor theorie en praktijk

Gebonden Nederlands 2014 9789046903810
Voormalig top 100Totaal 52 dagen
Verkooppositie 3341Hoogste positie: 34
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Onderzoek toont onmiskenbaar aan dat een relatief kortdurende, protocollaire behandeling vaak de voorkeur verdient boven een maatbehandeling. Tegelijkertijd knappen niet alle patiënten (voldoende) op van zo'n behandeling. Er treden soms complicaties op en voor (nog) niet alle stoornissen bestaat een wetenschappelijk gefundeerde protocollaire behandeling. Kennis van probleemtaxatie en een geïndividualiseerd behandelplan blijven dan ook noodzakelijk in de cognitief-gedragstherapeutische praktijk. Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie voorziet in die behoefte.
In dit handboek, dat naadloos aansluit bij Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie, is cognitieve gedragstherapie breed en diepgaand uitgewerkt. Een stevige theoretische onderbouwing gaat samen met een hoog how to do it-karakter. Veel gangbare interventies staan erin, vaak met overzichtelijke stappenplannen. Het maken van functie- en betekenisanalyses en het uitvoeren van registratieopdrachten worden uitgebreid besproken. Motiveringstechnieken komen aan bod, evenals de therapeutische interactie, de therapeutische relatie en het inschakelen van de omgeving van een cliënt.
Verschil met de vorige druk
Deze tweede druk is volledig geactualiseerd en sterk uitgebreid. Diverse cognitieve en gedragstherapeutische interventies zijn geïntegreerd en er is veel aandacht voor impliciete processen.
Voor wie
Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie is een compleet, onmisbaar boek voor therapeuten in opleiding en ervaren praktiserende therapeuten.
Over de auteur(s)
Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden. Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.

Specificaties

ISBN13:9789046903810
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:816
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:24-5-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep.

Andere boeken door Kees Korrelboom

Over Erik ten Broeke

Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.

Andere boeken door Erik ten Broeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geintegreerde cognitieve gedragstherapie