Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

NatuurOnderwijs Inzichtelijk

Een basis voor de vakinhouden van natuur, wetenschap en techniek

Paperback Nederlands 2015 9789046904879
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Wat heeft een plant nodig om te groeien? Waarom hebben wij twee ogen? Blijft aluminiumfolie hangen aan een magneet? Hoe komt het dat de aarde opwarmt?

Natuuronderwijs op de basisschool is een veelzijdig vak: het omvat de levende en de niet-levende natuur en heeft bovendien veel raakvlakken met de leergebieden techniek, milieu en gezond gedrag.

Met 'Natuuronderwijs inzichtelijk' kunnen (aankomende) leerkrachten zich de vakinhoud van deze leergebieden eigen maken. In zeven hoofdstukken wordt de belangrijkste leerstof over planten en dieren, lichaam en gezondheid, ecologie en milieu en verschijnselen uit de natuur en de techniek gepresenteerd. De keuze van onderwerpen sluit aan bij de kerndoelen basisonderwijs en bij de huidige natuuronderwijsmethodes.

Om de leerkracht te helpen grip te krijgen op de onderwerpen is de stof inzichtelijk gemaakt met illustratieve kleurenfoto?s, verhelderende tekeningen, vragen, 'doe-opdrachten' en ideeën voor concrete lesactiviteiten. Deze aanpak staat borg voor een gevarieerd studieboek.

'Natuuronderwijs inzichtelijk' kan in de les maar ook zelfstandig bestudeerd worden en eenmaal aan het werk in de praktijk is het voor de leerkracht een perfect naslagwerk bij de voorbereiding van de natuuronderwijslessen.

Specificaties

ISBN13:9789046904879
Trefwoorden:onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:4
Verschijningsdatum:30-6-2015

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        NatuurOnderwijs Inzichtelijk