Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Woordenstroom

Werkvormen voor woordenschat

Paperback Nederlands 2018 9789046906088
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Woorden leren gaat niet vanzelf. Een nieuw woord moet ongeveer zeven keer voorbijkomen voordat een cursist het goed kan onthouden. Herhaling van nieuwe woorden is dus essentieel, maar schiet er tijdens de les vaak bij in.

Woordenstroom bevat veertig gevarieerde werkvormen om woorden op een actieve en speelse manier terug te laten komen in de taalles. De werkvormen kunnen gebruikt worden door iedere taaldocent, ongeacht in welke taal, op welk taalniveau, in welk leerjaar en met behulp van welke leergang hij of zij lesgeeft. De werkvormen betrekken cursisten actief bij het herhalen van woorden, vergen weinig voorbereidingstijd van de docent en zijn gemakkelijk in elke taalles in te passen. Met het overzicht voorin het boek kan makkelijk de juiste werkvorm gezocht worden aan de hand van eigenschappen als de benodigde lestijd en voorbereidingstijd, het ERK-niveau, de fase waarin de werkvorm het beste kan worden ingezet en of de werkvorm receptieve of productieve beheersing bevordert.

Woordenstroom is geschreven voor (toekomstige) docenten NT2 en Moderne Vreemde Talen die geïnspireerd willen worden om op een leuke, snelle en afwisselende manier aandacht te besteden aan woordenschat.

Specificaties

ISBN13:9789046906088
Trefwoorden:taal, woorden
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:107
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:28-3-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lotte Minnema

Lotte Minnema is een ervaren NT2-docent en geeft les aan anderstaligen bij VU-NT2 in Amsterdam. Ook geeft ze workshops aan docenten en ontwikkelt ze lesmateriaal.

Andere boeken door Lotte Minnema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Woordenstroom