Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De docent is onmisbaar

Vier bouwstenen voor leren in het mbo

Paperback NL 2021 9789046908228
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Van beginnend kapper tot creatief vormgever, van ict-medewerker tot verpleegkundige: er bestaat in Nederland geen type onderwijs dat zoveel verschijningsvormen kent als het mbo. Dat komt niet alleen door het brede opleidingsaanbod. De grote variatie in onderwijsprogramma’s en onderwijsvormen en de verschillen tussen studenten die vaak in eenzelfde groep zitten, maken lesgeven in het mbo een ware uitdaging.

De docent is onmisbaar biedt mbo-docenten handvatten om hun studenten in elke leersituatie effectief te laten leren en werken. De uitgave richt zich op zowel beginnende als ervaren mbo-docenten, of het nu gaat om zij-instromers met praktijkervaring, pas afgestudeerden van de lerarenopleiding of vaklieden met een lange mbo-carrière. Uitgangspunt vormen de vier bouwstenen: ‘bouwen aan een goed leer- en werkklimaat’, ‘iedereen actief betrekken’, ‘van iedereen werkt naar iedereen leert’ en ‘bouwen aan zelfsturend leren’. Met praktische voorbeelden en tips helpt het boek docenten op weg naar een cultuur van echt leren in elke les. De manier van denken en de tips en adviezen zijn van toepassing op elke onderwijsvorm.

Dit boek is geschreven voor beginnende en ervaren mbo-docenten en voor studenten van de tweedegraads lerarenopleiding met uitstroomprofiel mbo.

Kitty van Dijck is didactisch en pedagogisch trainer/coach van docenten in het vo, mbo en hbo. Hiernaast geeft zij les aan de lerarenopleiding en is zij coauteur van het boek Een goede les. Simon Ettekoven werkt als trainer/coach van met name mbo-docenten. Hij is coauteur van het boek Effectief leren in de les.

Specificaties

ISBN13:9789046908228
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Uitgever:Coutinho
Verschijningsdatum:6-10-2021
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De docent is onmisbaar