Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Twitter Story

Het waargebeurde verhaal over macht, geld, vriendschap- en verraad

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047005797
Direct te downloaden

Samenvatting

Hij bladerde verder in het woordenboek. Twister. Twist tie. Twit. Twitch. Twitcher. Twitchy. Twite. En toen stond het daar. 'Het zacht tjirpende geluid dat sommige vogels maken.' Noahs hart begon te bonzen terwijl hij verder las. 'Een dergelijk geluid, vooral zacht, trillend gepraat of gelach.' Dit is het, ging het door hem heen. 'Onrust of opwinding; drukte.'
Een werkwoord. Twitter. 'Kwetteren.'
Twitter. Twitteren. Twitterde. Getwitterd.
Terwijl de zon onderging en het in Noahs appartement langzaam donker werd, schreef hij nog snel een mail aan Ev. 'Wat zijn jouw gedachten over de domeinnaam twitter?' schreef hij, en besefte toen wat de tagline kon zijn en voegde eraan toe: 'Een heel nieuw niveau van contact. Of zoiets.'

Wat begon als een van de vele start-ups in Silicon Valley ontwikkelde zich al snel tot een verhaal over vriendschap en verraad, over macht en heerschappij en over geloof in je product. Twitter bleek al snel een explosieve uitvinding die de wereld zou veranderen.

Journalist Nick Bilton reconstrueerde het verhaal van Twitter van begin tot eind aan de hand van talloze bronnen en gesprekken met insiders. Bloedstollend en ontroerend tegelijk.

Specificaties

ISBN13:9789047005797
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:348
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2013
ISSN:

Expertrecensies (1)

De soap achter Twitter
Jeroen Ansink | 21 november 2013
Als het niet waar gebeurd zou zijn, zou De Twitter Story van New York Times-journalist Nick Bilton waarschijnlijk worden afgeserveerd als een vergezochte soap. Vier sociaal onbeholpen hackers vinden elkaar, bouwen aan een internetstartup die zeven jaar later meer dan twintig miljard dollar waard is, en doen er intussen alles aan om elkaar het leven zo zuur te mogelijk maken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Nick Bilton: ‘Twitter is geen hype’
Jeroen Ansink 21 januari 2014 In De Twitter Story beschrijft New York Times-journalist Nick Bilton de onwaarschijnlijke ontstaansgeschiedenis van een van ‘s werelds meest succesvolle internetbedrijven. Ondanks interne gevechten en verraad groeide Twitter binnen zeven jaar uit van een vaag concept tot een wereldbedrijf met een beurswaarde van 35 miljard dollar. ‘De chaos van Twitter vormde de basis voor het succes.’
nieuws
Het begon met zeilen
Bertrand Weegenaar 4 december 2013 Modellen die de industrie definitief veranderen. Zonder dat we er echt bij stiltaan, leven we al tien jaar in een bijzonder tijdperk. Google heeft de manier waarop we informatie zoeken veranderd. Apple’s smartphones en tablets hebben de manier waarop we media consumeren definitief gewijzigd. En Amazon heeft de retail industrie op haar grondvesten laten schudden.
nieuws
De slangenkuil van Twitter
Jeroen Ansink 7 november 2013 De beursgang van Twitter vandaag moet maar liefst 1,6 miljard dollar gaan opleveren. Voor de vier oprichters zal het waarschijnlijk een bitterzoete dag worden. Vanuit een ondernemersperspectief is hun bedrijf een enorm succes: in minder dan zes jaar hebben ze een bedrijf gebouwd met meer dan driehonderd miljoen actieve gebruikers, waaronder beroemdheden als de paus, premier Rutte, Lady Gaga, Oprah Winfrey en zelfs de Amerikaanse president Obama.

Over Nick Bilton

Nick Bilton, die zelf meer dan 190 000 volgers heeft op Twitter, maakte de opkomst van Twitter van dichtbij mee.Hij schrijft over business en technologie voor The New York Times en voor de Times Bits Blog. Hij is een veelgevraagd commentator en interviewer. Zijn eerste boek was 'I Live In The Future And mHere's How It Works'.

Andere boeken door Nick Bilton

Inhoudsopgave

#Start

1. #Oprichters
2. #Noah
3. #Jack
4. #Ev
5. #Dick

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Twitter Story