Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het beslissende moment

Hoe je nét het verschil kunt maken

Paperback Nederlands 2019 9789047013426
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2175Hoogste positie: 20
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Het beslissende moment' van Malcolm Gladwell leest als een avonturenverhaal vol aanstekelijk enthousiasme over de macht van nieuwe idee Het is een kaart voor verandering, met een hoopvolle boodschap: creatieve persoon kan de wereld veranderen. Er is meestal maar een klein zetje nodig om de bal aan het rollen te krijgen. Wie het beslissende moment herkent, heeft een recept voor succes in handen.

Hoe wordt een onbekende debutant een bestsellerauteur? Waarom gaan steeds meer jongeren roken, terwijl iedereen weet dat slecht is voor de gezondheid? Waarom is een televisieprogramma als Sesamstraat zo goed om kinderen te leren lezen?

Malcolm Gladwell onderzoekt waarom grote veranderingen vaak zo plotseling beginnen. Idee gedrag, meningen en producten verspreiden zich als ziektes. Zoals zieke een griepepidemie kan starten, zo kan graffitimaker de criminaliteit doen toenemen of tevreden klant de lege tafels in een restaurant vullen.

Specificaties

ISBN13:9789047013426
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:14
Verschijningsdatum:24-10-2019
ISSN:

Expertrecensies (3)

Het beslissende moment
Carla Verwijs | 9 november 2006
Na het succes van 'Intuïtie' van Malcolm Gladwell, is zijn eerste boek in Nederland opnieuw uitgegeven onder een andere titel. 'Het beslissende moment' is de vertaling van 'The Tipping Point', het boek waarmee journalist en columnist Gladwell in de VS al zoveel succes boekte.
Lees verder
Het beslissende moment
Harold Janssen | 6 oktober 2006
'Misschien maakt de wereld om je heen een onbeweeglijke, onverbiddelijke indruk. Maar zo is het niet. Door de lichtste druk - op de juiste plaats - kan ze volledig veranderen.'
Lees verder
Het omslagpunt
Harold Janssen | 14 juni 2001
De kunst van de kleinst mogelijke ingreep 'Misschien maakt de wereld om je heen een onbeweeglijke, onverbiddelijke indruk. Maar zo is het niet. Door de lichtste druk - op de juiste plaats - kan ze volledig veranderen.'
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
16 stemmen
6
7
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Hoe een underdog een favoriet verslaat
Ger Post 1 augustus 2013 Bij de uitgeverij verheugen ze zich deze zomer op een boek dat in oktober uitkomt: ‘David en Goliath – over hoe underdogs kunnen winnen’. Dat is ook niet zo gek als je weet dat van de vorige boeken van deze schrijver alleen in gedrukte vorm al meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.
nieuws
Een tweede kans
Pierre Pieterse 4 augustus 2006 Toen ik Het beslissende moment van Malcolm Gladwell zag staan, was ik even in verwarring. Een nieuw boek van Gladwell? Vreemd dat ik daar niets over heb gelezen. Ik heb Blink of Intuïtie met veel plezier gelezen, wist dat Gladwell eerder The Tipping Point had geschreven, die vertaald is als ‘Het omslagpunt’. Maar Het beslissende moment, daar had ik nog niet van gehoord. Tot bleek dat Het omslagpunt opnieuw is uitgebracht onder een andere naam, ‘Het beslissende moment’ dus. De Nederlandse uitgever hoopt kennelijk dat het boek nu, na het succes van Intuïtie wel een omslagpunt bereikt in de verkoopcijfers en het tot een bestseller maakt. In beide boeken diept Gladwell een vraagstuk uit. Zo vraagt Gladwell zich in Het beslissende moment af waarom (kleine) gebeurtenissen soms zo plotseling een grote verandering teweegbrengen, die zich als een epidemie kan verspreiden. Waarom wordt iets een trend, zoals met de Hush Puppies schoenen, die ineens gigantisch populair werden toen een kleine groep tieners ze uit het stof haalden. Ergens ligt blijkbaar een omslagpunt, dat de groei doet versnellen. Waar dat aan ligt, legt Gladwell uit met veel voorbeelden.

Over Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. In 2002 verscheen van hem 'Het beslissende moment'. 'Intuïtie' stond wekenlang op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Andere boeken door Malcolm Gladwell

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Epidemieën: 3 regels
2. De Wet van de Enkelingen: verbinders, verkenners en verkopers
3. De Beklijvende Factor: Sesamstraat, Blue's clues en het educatieve virus
4. De Kracht van de Context (deel 1): Bernie Goetz en de opkomst en de neergang van de misdaad in New York City
5. De Kracht van de Context (deel 2): het magische getal 150
6. Een casestudy: geruchten, schoenen en de kracht van vertalers
7. Een casestudy: zelfmoord, roken en de zoektocht naar de niet-verslavende sigaret
8. Conclusie: baken precies af wat je wilt doen, neem de proef op de som en vertrouw op de resultaten

Noten
Dankbetuigingen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het beslissende moment