Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

e-HRM

Inspelen op veranderende organisaties en medewerkers

Paperback Nederlands 2001 9789052613987
Voormalig top 100Totaal 123 dagen
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

E-HRM, het gebruik van elektronische toepassingen ten behoeve van het personeelsbeleid, is in opkomst. Elektronische toepassingen maken het mogelijk om adequaat in te spelen op alle nieuwe eisen waar de afdeling P&O mee te maken heeft. In het boek 'e-HRM' wordt duidelijk dat het gebruik van Internet en intranet de afdeling P&O ontlast van haar traditionele administratieve rompslomp. Hierdoor krijgen personeelsmanagers meer ruimte voor een wezenlijke inbreng in de strategie en koers van de organisatie. De afdeling P&O kan zich hierdoor ontwikkelen als businesspartner in plaats van een administratief centrum van de onderneming. De auteurs lichten e-HRM toe door de ogen van de personeelsmanager en gaan in op de do's en dont' s bij de invoering ervan in de organisatie. Daarnaast bespreken zij de volgende toepassingen van e-HRM: e-recruitement, business-to-employee, e-learning, selfservice concepten, e-HRD, telewerken en virtuele samenwerking.

Specificaties

ISBN13:9789052613987
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:155
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2009

Expertrecensies (1)

e-HRM
José Otte | 12 april 2010
Organisaties en medewerkers stellen in toenemende mate andere eisen aan de kwaliteit en de rol van HRM. E-HRM, het gebruik van elektronische toepassingen ten behoeve van het personeelsbeleid is steeds belangrijker. 'e-HRM' is voor de nieuwsgierige HRM-er een absolute must. Duidelijk beschrijven Henk Adam en Rob van den Berg waarom de HRM-wereld niet langer kan bestaan zonder de elektronische hulpmiddelen. We zouden de boot missen!
Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
5 stemmen
1
3
0
0
1

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Effectiever personeelsmanagement dankzij e-HRM?
Henk Adam 11 november 2002

Over Rob van den Berg

Rob van den Berg is sinds 2000 gevestigd als zelfstandig personeelsadviseur (Goodsign Human Resource Management). Hij voert opdrachten uit voor tal van organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsector. Verder houdt hij lezingen over het vakgebied en verzorgt hij vakdocentschappen voor scholen die nieuwe personeelsfunctionarissen opleiden. Rob van den Berg heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. Deze betreffen zowel artikelen in vaktijdschriften als boeken op het gebied van management en HRM, zoals 'e-HRM - Inspelen op veranderende organisaties en medewerkers' (met H. Adam,) en 'P&O administratief bekeken'.

Andere boeken door Rob van den Berg

Inhoudsopgave

Aan de lezer
Met de snelheid van het licht

Inleiding: Aan de vooravond van een HR-transformatie

1. Nieuwe tijden, nieuwe eisen
2. Over HRM en technologische ontwikkelingen
3. De technische dragers van e-HRM
4. De toepassingen van e-HRM verder belicht
5. Het implementeren van e-HRM
6. Best practices van e-HRM

Appendices

A. Overzicht banensites
B. Overzicht leveranciers e-Learning
C. Interessante websites voor P&O'er, e-Glossarium, Kernbegrippen e-Learning

Literatuurlijst

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        e-HRM