Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 57% korting
,

De jacht op de vergadertijger

Maak vergaderingen weer nuttig en leuk

Gebonden Nederlands 2009 9789052616964
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
22,95
9,95
VOORDEEL - 57% korting

Samenvatting

Bekruipt u tijdens vergaderingen soms het gevoel: Wat zitten we hier te doen? Routinematige bijeenkomsten zonder duidelijk doel, langdradige sprekers en eindeloos uitstel van beslissingen - u bent beland in het territorium van de vergadertijger!
In dit boek gaan we op jacht.
- In veel situaties is vergaderen helemaal geen effectief instrument: u leert sporen herkennen van de vergadertijger.
- U leert de verschillende soorten vergadertijgers herkennen: is uw collega een oorspronkelijke vergadertijger, een filosofische tijger, een te late tijger, een alwetende tijger, een koekiemonstertijger of een territoriale tijger?
- U leert vallen in de leefomgeving van de vergadertijger uit te zetten, waardoor hij zich minder laat zien. Er bestaan immers leuke en effectieve alternatieven voor vergaderen.
- En als vergaderen dan toch echt moet, leert u het proces zo in te richten dat u snel doordringt tot de inhoud, en effectieve besluitvorming is verzekerd.

Dit boek is voor iedereen die minder én effectiever wil vergaderen.

Guido Camps en Ilona Eichhorn zijn ervaren communicatietrainers en succesvolle debaters. Zij hielpen honderden organisaties de vergadertijger te herkennen en verjagen.

Specificaties

ISBN13:9789052616964
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:112
Uitgever:BIM Media BV
Druk:1

Expertrecensies (1)

Tijgerjagen
Ronald Buitenhuis | 14 juli 2009
Wederom een boek over vergaderen? Zeker. Ook De jacht op de vergadertijger van Guido Camps en Ilona Eichhorn handelt over hoe vergaderingen weer nuttig en leuk te maken zijn. Maar misschien kan dit boekje, anders dan andere boeken, wel voor een kleine hype gaan zorgen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
11 stemmen
5
3
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Guido Camps en Ilona Eichhorn over vergadertijgers
Ronald Buitenhuis 23 juni 2009 Over zinloos vergaderen wordt veel geklaagd. In een veilige setting mag iedereen zijn zegje doen, terwijl er geen afspraken gemaakt worden. Guido Camps en Ilona Eichhorn zijn voor doelgerichte vergaderingen waarin collega’s elkaar durven aan te spreken. Om het nut van vergaderen bespreekbaar te maken, schreven zij De jacht op de vergadertijger. Camps en Eichhorn lichten enkele typen vergadertijgers toe en geven M&L tips om ze te vangen.

Over Guido Camps

Guido Camps werkt parttime als debat en communicatie-trainer, waarbij hij zowel trainingen geeft in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Tevens is hij veelgevraagd gespreksleider. Tijdens die studie is Camps begonnen met debatteren. Hij heeft in die tijd ondermeer prijzen gewonnen op Harvard, Beijing, Oxford IV en het Nederlands kampioenschap debatteren. Hij is cum laude afgestudeerd aan het University College Utrecht en heeft een bachelordiploma Kunstmatige Intelligentie van de Radboud Universiteit in Nijmegen gehaald. Hij is geboren en getogen in Nijmegen.

Andere boeken door Guido Camps

Over Ilona Eichhorn

Ilona Eichhorn is een zeer ervaren debater die diverse nationale debattoernooien heeft gewonnen. Zij is internationaal werkzaam en gewaardeerd als communicatietrainer. Haar motto is dat je niks aan gelijk hebben hebt als je het niet krijgt. Ilona Eichhorn is geboren in Schotland, opgegroeid in Oeganda en uiteindelijk beland in de Nederlandse vergadercultuur. Na deelname aan talloze zinloze bijeenkomsten, het luisteren naar verhalen van cursisten en de ervaring als zelfstandig ondernemer is het boek de 'De jacht op de vergadertijger' tot stand gekomen. Simpelweg omdat het mogelijk is om productief te zijn zonder daar uren over te praten.

Andere boeken door Ilona Eichhorn

Inhoudsopgave

Hoezo dit boek?

Hoofdstuk 1 - Inleiding
Hoofdstuk 2 - Tijgers, het territorium en hun sporen
Hoofdstuk 3 - De vergadersoorten
Hoofdstuk 4 - Vallen zetten
Hoofdstuk 5 - Ik ga op jacht en neem mee
Hoofdstuk 6 - Schieten met scherp
Hoofdstuk 7 - De jacht openen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De jacht op de vergadertijger