Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De gaskolonie

van nationale bodemschat tot Groningse tragedie

Paperback Nederlands 2017 9789054523215
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Geactualiseerde druk, inclusief interview met Freek de Jonge.

In 1959 werd in de buurt van Slochteren aardgas gevonden. De winning ervan levert ons land en een aantal oliemaatschappijen sindsdien zeer veel geld op. Nederland draait op aardgas. Het gaswinningsgebied wordt intussen getroffen door aardbevingen, bodemdaling en schade aan huizen en andere gebouwen. Jarenlang is ontkend dat die aardbevingen iets met de gaswinningen te maken zouden hebben. De vraag is dus gerechtvaardigd: wat levert dat gas Groningen eigenlijk op?

Drie journalisten gaan op onderzoek uit en kwomen er er al snel achter hoe gigantisch groot de belangen zijn die gepaard gaan met de gaswinning, hoe groot de ellende van de gedupeerden is en hoe weinig rekening gehouden is met veiligheidsaspecten. Dat laatste kwam ondubbelzinnig naar buiten toen de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar bevindingen publiceerde.

Groningen heeft als wingewest gediend, de bevolking heeft vooral de ellende op z'n bord gekregen. Uit gesprekken met wetenschappers, politici, journalisten, bewoners en andere betrokkenen belichten in dit boek de problematiek van de gaskolonie Groningen. Dit boek is een reconstructie van hoe onze nationale trots - de gaswinning - is verworden tot nationaal hoofdpijndossier.

Specificaties

ISBN13:9789054523215
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:244
Uitgever:Passage
Druk:4
Verschijningsdatum:10-7-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Margriet Brandsma

Margriet Brandsma (St. Pancras, 1957) probeert het raadsel Merkel te ontrafelen. Brandsma was tot eind 2010 correspondent voor de NOS in Duitsland. Nu heeft ze haar eigen bedrijf voor journalistieke producties en is part-time verslaggever voor de NOS.

Andere boeken door Margriet Brandsma

Over Heleen Ekker

Heleen Ekker werkt voor het NOS Journaal.

Andere boeken door Heleen Ekker

Over Reinalda Start

Reinalda Start werkt voor het NOS Journaal.

Andere boeken door Reinalda Start

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De gaskolonie