Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het einde van de privacy

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789055940172
Direct te downloaden

Samenvatting

Internet is voor Nederlanders een eerste levensbehoefte geworden. Trendwatcher Adjiedj Bakas maakte een rondgang in de veiligheids-, marketing-, HR- en IT-industrie en schreef een prikkelend boek over de toekomstige rol van internet en privacy in ondernemerschap en consumentengedrag in 'de Eeuw van de Burger'.

Bakas, die bekend staat om zijn optimisme, omdenken en positieve insteek, komt weer met een verrassend nieuw boek over de toekomst van privacy.

De 400 miljoen Europeanen hebben samen al 50 miljard sporen op internet achtergelaten. Koppelen van al die verschillende data via algoritmen en 'business analytics' wordt een megatrend. Bedrijven fuseren straks primair om data te bundelen.
Webwinkelen wordt maatwerk, passend bij de persoon en het aankoopgedrag van de consument.
We gaan meer internetbankieren. Nu al gaat de Nederlander maar eens in de zeven jaar naar zijn bank.
Nu vormt de computer nog onze toegangspoort tot de parallelwereld van internet, straks is dat de smartphone. Mobiel bankieren wordt normaal en er komen hybride winkelvormen van 'bricks&clicks'.
De beveiliging van internet wordt een enorme groeimarkt. 'Internet security' is de branche van de toekomst en 'cyberwar' wordt een nieuwe kerntaak van leger en Defensie. Een briljante 17-jarige hacker verdient straks meer dan een 50-jarige topbankier. Er komt niet meer blauw op straat maar meer blauw op internet nu al meer dan 50% van criminaliteit internet-gerelateerd is.
Naast gratis internet komt er betaald internet en burgers slaan hun digitale identiteit in de 'Cloud' op en bepalen zelf wie toegang krijgt tot welk deel van hun digitale identiteit.
Liefde, vriendschap, seks en intimiteit starten vaker op internet, dat uitgroeit tot 'interslet'. Met een elektronische contactlens, waarop teksten worden geprojecteerd, kun je straks teksten lezen terwijl je met iemand staat te praten.
Maar hoe belangrijker ons leven 'online' wordt, hoe belangrijker ook ons leven 'offline' wordt. De papieren back-up komt terug. We gaan elkaar vaker fysiek ontmoeten.
Er komt een nieuwe discretie en er komen herijkte normen en waarden. 'Twittiquette' wordt de nieuwe etiquette op Internet. Hoe gaan we daar allemaal mee om?

Trendwatcher Adjiedj Bakas maakte een rondgang in de veiligheids-, marketing-, HR- en IT-industrie en schreef een prikkelend boek over de toekomstige rol van internet en privacy in ondernemerschap en consumentengedrag in 'de Eeuw van de Burger'.

Specificaties

ISBN13:9789055940172
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:308
Uitgever:Scriptum Books
Verschijningsdatum:7-3-2012
Hoofdrubriek:Naslagwerken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het einde van de privacy