Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het menselijk gezicht van werk

De integratie van professionaliteit en spiritualiteit

Gebonden Nederlands 2004 9789056701055
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

De afgelopen decennia zijn we verstrikt geraakt in een materiele oriëntatie op werk. In vrijwel alle organisaties staat het streven naar doelmatigheid en rendement voorop. We hebben een sterk geloof in maakbaarheid en dus zijn organisaties gericht op sneller en meer. Dat heeft ons materieel geen windeieren gelegd, want zelfs in tijden van economische recessie genieten wij van een ongekende welvaart. Toch knaagt er iets. Velen ervaren dat ze geleefd worden door het hoge werktempo en de druk om te presteren. Organisaties zijn soms doorgeschoten in hun zucht naar zakelijkheid en groei. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Groei blikt echter niet altijd groei te zijn. Het menselijk gezicht van werk verdwijnt grotendeels achter een façade van doelgericht presteren. Dat is armoede in een rijke wereld. Er is echter sprake van een groeiend verlangen naar zingeving, bezieling en aandacht voor de menselijke aspecten van samenwerking.

Het terugvinden van het menselijk gezicht van werk vraagt om een diepgaande herbezinning. Dit boek introduceert niet de zoveelste managementmode, maar het prikkelt op een positieve manier de eigentijdse en eigenzinnige zoektocht naar de essentie van werk. Deze wordt gevonden in het hart van de paradoxale werkelijkheid. Daar waar ziel én zakelijkheid samengaan, vinden mensen immers zin in het werk en geeft de organisatie uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het menselijk gezicht van werk is een bron van informatie en inspiratie. Het reikt materiaal aan voor een wezenlijke herbezinning.

Specificaties

ISBN13:9789056701055
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:143
Uitgever:Asoka
Druk:1

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Ze begeleidt organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing. Ze ontwikkelt leiderschaps- en veranderprogramma’s en voert deze uit voor de rijksoverheid, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast biedt ze executive coaching aan en individuele retraites waarin mensen zich kunnen bezinnen op hun werk en leven. Lenette Schuijt is auteur van verschillende publicaties, waaronder 'Leiderschap voor een mooiere wereld' (Asoka, 2009), 'Met ziel en zakelijkheid' (Scriptum, 2001, 2009) en 'De kracht van bezieling' (Scriptum, 1999). Daarnaast publiceert ze regelmatig artikelen in vakbladen en op Managementsite.nl.

Andere boeken door Lenette Schuijt

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Het menselijk gezicht van werk
2. Van kiek tot zingeving
3. Zingeving als beweging: van fragmentatie naar gemeenschap
4. Het zijn niet de grote gebaren
5. Het onvolmaakte omarmen zonder idealen te verliezen
6. Je eigen maat vinden.
7. Tussen instrumenteel en medemenselijk handelen in de zorg
8. Er is geen tijd, of is er niets dan tijd
9. Op het kruispunt van beroep en roeping
10. Mijn dank aan de schepping
11. Reflectieve ruimte als broedplaats voor trage vragen

Personalia

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het menselijk gezicht van werk