Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vriendelijk en vol mededogen

Wijs en vaardig handelen in het leven van alledag

Paperback NL 9789056704308
Nog niet verschenen, verwacht op 27‑05‑2022
24,95

Samenvatting

Als mens bezitten we allemaal het vermogen om vriendelijk en meedogend te zijn. Sterker: we zetten dat vermogen al iedere dag actief in. Toch is er nog veel ruimte om deze kwaliteiten verder te versterken en te verdiepen. Het pakt immers lang niet altijd uit zoals we graag willen. Maar als het wel lukt is dat niet alleen goed voor anderen, maar ook goed voor onszelf en voor de wereld.
In dit boek biedt de auteur tal van praktische handvatten aan die ons kunnen helpen vriendelijkheid en mededogen tot bloei te laten komen. Het eerste deel geeft een theoretisch overzicht van de verschillende manieren waarop we deze hartskwaliteiten kunnen ontwikkelen en daarmee ons menszijn volledig tot ontplooing te kunnen brengen. Het tweede deel bevat praktische oefeningen en reflecties. Het geheel wordt ondersteund door een informatieve website.

Sebo Ebbens (1945) gaf college aan de boeddhistisch geïnspireerde Naropa University in Boulder (VS). Zijn ervaringen daar vormden de basis van zijn eerste boek Stralend in de Wereld. Zijn tweede boek Op de golven van geboorte en dood is mede gebaseerd op het overlijden van zijn zoon. Dit derde boek over vriendelijkheid en mededogen is vooral geïnspireerd op alle cursussen die hij de laatste jaren over dit onderwerp heeft gegeven.

Specificaties

ISBN13:9789056704308
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Asoka
Verschijningsdatum:27-5-2022
Hoofdrubriek:Filosofie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vriendelijk en vol mededogen