Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De constitutionele inbedding van het waterschap

Paperback Nederlands 2011 9789058507563
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

"De staat dat zijn de dijken" is een gevleugelde uitspraak van de vooraanstaande staatsrechtjurist A.M. Donner. De strijd van de Nederlanders tegen het dreigende water heeft onder andere geresulteerd in het eeuwenoude bestaansrecht van de waterschappen. Recentelijk kwam dit bestaansrecht onder politiek vuur te liggen. De taken en bevoegdheden van waterschappen konden (en kunnen) volgens een aantal (landelijke) politici toch betrekkelijk eenvoudig worden overgenomen door andere overheidsverbanden zoals de provincie. In deze bundel zijn twee staatsrechtelijke en bestuurskundige onderzoeken opgenomen die antwoord geven op vragen als: is voor de opheffing of herstructurering van de waterschappen een wijziging van de Nederlandse grondwet noodzakelijk? en worden de waterschappen beschermd door Europese regelgeving? Voorts wordt uitvoerig ingegaan op de mogelijke staatsrechtelijke en bestuurskundige gevolgen indien een wijziging van de organisatiestructuur van de waterschappen zou plaatsvinden. De in deze bundel opgenomen onderzoeksresultaten laten verrassende en interessante inzichten zien in de constitutionele en bestuurskundige organisatiestructuur van het waterschap.

De bijdragen in deze bundel zijn in opdracht van de Unie van Waterschappen en het Waterschap Rijn en IJssel verricht door een onderzoeksteam van de Faculteit Recht, Economie, Bestuurs- en Organisatiewetenschap (REBO) van de Universiteit Utrecht.

Specificaties

ISBN13:9789058507563
Trefwoorden:waterschap, staatsrecht
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2011
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Remco Nehmelman

Remco Nehmelman is hoogleraar publiek organisatierecht aan de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek op diverse terreinen van het constitutioneel recht zoals (politieke) grondrechten, politiek staatsrecht en decentralisatie. Zijn onderzoek wordt voornamelijk uitgevoerd in het kader van het facultaire Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging.

Andere boeken door Remco Nehmelman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De constitutionele inbedding van het waterschap