Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mechanica + constructie 1

Berekenen en ontwerpen van eenvoudige constructies van bouwwerken

Gebonden Nederlands 2020 9789075146004
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mechanica + constructie 1
Dit boek is een kennismaking met de mechanica van bouwwerken, waarbij de mechanica zowel onderdeel is van het constructief ontwerp als van de constructieve berekening.

• Hoofdstuk 1 verklaart vanuit de wetten van Newton ‘het in evenwicht zijn’ van constructies en bespreekt de gebruikte eenheden en de nauwkeurigheid van de constructieve berekening.
• Hoofdstuk 2 behandelt het grafisch en analytisch samenstellen en ontbinden van krachten én het effect van verplaatsen een kracht.
• Hoofdstuk 3 beschrijft het uitwendig evenwicht van statisch bepaalde liggers, met als doel het bepalen van de oplegreacties.
• Hoofdstuk 4 beschrijft het inwendig evenwicht van liggers, met als doel het berekenen en tekenen van de inwendige krachten (N-, V- en M-lijn).
• Hoofdstuk 5 gaat over het ontwerpen en berekenen van scharnierliggers en driescharnierspanten.
• Hoofdstuk 6 behandelt het ontwerpen en berekenen van statische bepaalde vakwerken.
• Hoofdstuk 7 geeft aan hoe spanningen door normaalkracht, dwarskracht en buigend moment worden berekend en hoe de maatgevende doorsnede in staal, beton en hout wordt getoetst op sterkte en stabiliteit volgens de rekenregels van de Eurocode. Tevens wordt verklaard hoe vanuit het constructief ontwerp instabiliteit door knik en kip is te voorkomen.
• Hoofdstuk 8 gaat in op het berekenen van de vervorming door normaalkracht en het berekenen en toetsen van de doorbuiging.
• Drie bijlagen sluiten het boek af: A (Wiskundig relaties tussen belasting en doorbuiging), B (Basisbelastinggevallen met 'vergeet-mij-nietjes') en C (Mechanische eigenschappen van constructiematerialen).

De auteur – Vincent Keijzers – is constructeur met een jarenlange ervaring als docent aan Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland bij de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek. Daarnaast is hij docent Betonconstructies en Mechanica in het post-HBO onderwijs bij de Betonvereniging en bij Bouwen met Staal.

Specificaties

ISBN13:9789075146004
Trefwoorden:mechanica
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mechanica + constructie 1