Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zelfbewust leiderschap

Echt iets (voor) van mij

Gebonden Nederlands 2011 9789077478387
Niet meer in assortiment

Samenvatting

Centraal in dit boek staat de beslisruimte. Als de leider zijn eigen onbewuste aansturing niet kent, zullen zijn reacties, zijn houding en zijn beslissingen niet open en onbevooroordeeld kunnen plaatsvinden; zijn eigen onbewuste stuurt dan namelijk altijd af op de zekerheid van het vermijden van eigen pijn. De beslisruimte is ééndimensionaal.

Er wordt gewerkt met voorbeelden van leiderschap binnen grote organisaties als Enron, Ahold en ABN/AMRO. Zo blijkt in welke valkuilen individuen stappen als ze zich niet bewust zijn van deze onbewuste aansturing. En zo blijkt ook dat de beslisruimte bij grote leiders, uiteindelijk - als ze niet zelfbewust handelen - ééndimensionaal te zijn.

Met voorbeelden en handvatten reikt Ed J. Baas in 'Zelfbewust leiderschap' de mogelijkheid aan om meer zelfbewust te worden. Vanuit de analytische psychologie wordt de herkenning van de eigen onbewuste aansturing behandeld en wordt inzicht gegeven in hoe bewustwording van de eigen beperkende drijfveren tot stand gebracht kan worden.

Verder wordt met de beschrijving van vijftien bekende leiderschapsstijlen uit deze tijd de mogelijkheid geboden tot persoonlijk onderzoek. Met dit duidelijke overzicht kan de hedendaagse leider onderzoeken welke typen en kenmerken op hem van toepassing zijn. Tegelijkertijd laten deze leiderschapsstijlen zien in hoeverre hun kenmerken kunnen bijdragen aan tot stand brengen van je persoonlijke meerdimensionale beslisruimte.

Specificaties

ISBN13:9789077478387
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:174
Druk:1
Verschijningsdatum:8-4-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ed Baas

Ed Baas (1952) is ondernemer, verandermanager en therapeut. Studeerde verandermanagement aan de VU en schreef de scriptie Onbewuste processen in organisaties'. Is verbonden aan het CvBp (Centrum voor Belevingspsychologie) te Den Haag. Publiceerde o.a. 'Luisteren naar binnen' en 'Zelfbewust leiderschap' vanuit zijn drijfveer: het ontdekken van onbewuste processen en hun invloed op het gedrag van mensen in organisaties

Andere boeken door Ed Baas

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
De lijn van dit boek

1. Nieuw leiderschap
2. Leiderschapsstijlen
3. Het nieuwe leiderschap
4. De route naar zelfbewust leiderschap
5. De zelfbewuste leider
6. Competenties en leiderschap

Appendix A: Leiderschapsstijlen
Appendix B: Het onbewuste
Appendix C: Meten van aangepast gedrag

Begrippen register
Namen register
Bibliografie

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zelfbewust leiderschap