Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zo creëer je een genivelleerd pullsysteem

Een verbeterhandleiding voor Lean productiesystemen voor professionals op het gebied van productieplanning, operation and engineering

Ingenaaid Nederlands 2017 9789078413141
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Nivellering en pull horen tot de bekendste elementen binnen Lean. Value Stream Mapping leidt je naar het bepalen waar continuous flow niet kan en dus pull nodig is. Michael Ballé en Dan Jones schrijven op Planet Lean: "[You] need to fully master the mechanics of a pull system in its various forms […] Pull is a technique specific to lean that creates the conditions for learning". Kortom, reden genoeg om meer over nivellering en pull te weten te komen, en daarom verdienen deze onderwerpen hun eigen werkboek.

Stap voor stap legt auteur Art Smalley (voormalig medewerker van Toyota in Japan) in dit boek uit hoe je level pull creëert. Je leert aan de hand van een praktijkcase:

- twee soorten nivellering (nl. van het volume en van de mix)
- drie soorten pull (aanvul-pull, sequentiële pull en gemengde pull), en hoe te kiezen
- drie vormen om batchprocessen te pullen en ettelijke vormen van pull in flexibele processen
- drie soorten voorraad, en het bepalen van de benodigde omvang ervan
- de rol van 5S
- vier hoofdsoorten kanban, en wanneer je welke inzet

Dit is misschien wel het moeilijkste werkboek uit de serie. De beloning is ook groot: een werkend genivelleerd pullsysteem voelt haast als magie. Ondertussen begin je een goed beeld te krijgen van de waarschijnlijk onverwachte breedte en diepte van Lean.

Ook bij dit boek is de titel bewust gekozen. Het heet niet 'Zo implementeer je een genivelleerd pullsysteem' maar 'Zo creëer je een genivelleerd pullsysteem'. Genivelleerde pull is eigenlijk nooit te implementeren – er zijn altijd vele reële oorzaken en geldige redenen waardoor het in een bepaalde situatie niet kan. Dit werkboek leert je dus niet om genivelleerde pull te ‘implementeren’, maar om te leren zien en begrijpen wat er in jouw situatie moet veranderen zodanig dat het vervolgens wél mogelijk is.

Specificaties

ISBN13:9789078413141
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2017
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zo creëer je een genivelleerd pullsysteem