Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Vermogensstructuur en vermogensmarkt - opgavebundel

Van winst naar waarde

Paperback Nederlands 2012 9789079564569
Voormalig top 100Totaal 45 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit opgavenboek maakt deel uit van de studiemethode Vermogensstructuur en Vermogensmarkt.

De financiële crisis van 2007/2008 heeft bij menige onderneming zijn invloed gehad. Tot 2007/2008 waren de banken bereid om onder gunstige voorwaarden veel vreemd vermogen tegen lage rente te verstrekken. Deze soepele houding veranderde met de financiële crisis en werd de aandacht meer gericht op de vermogensstructuur van de onderneming. De onderneming diende weer te luisteren naar de markt en moest met de vermogensmarkt weer een goed contact worden onderhouden.

Dit betekent dat eisen worden gesteld aan het verstrekken van informatie van het bestuur aan de vermogensmarkt. Daarnaast zien wij dat naast het besturen en beheersen van organisaties ook het toezicht daarop steeds meer nadruk krijgt. Het geheel wordt aangeduid met corporate governance en speelt niet alleen bij ondernemingen maar bij alle organisaties (waaronder ook overheidsorganisaties in de publieke sector).

In dit boek wordt de vermogensstructuur en de relatie met de vermogensmarkt bezien vanuit de kasstroombenadering. Volgens deze benadering worden vermogenstitels, en daarmee ook organisaties, gewaardeerd op basis van de contante waarde van toekomstige kasstromen. Het boek is bestemd voor het onderwijs op het gebied van financieel management op universiteiten, hbo's en overige hogere financieel-economische opleidingen. Daarnaast is het boek geschikt voor diegenen die in de praktijk financieel-economische beslissingen dienen te nemen.

Specificaties

ISBN13:9789079564569
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:253
Druk:8
Verschijningsdatum:26-7-2012
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over A.B. Dorsman

Prof. Dr. A.B. Dorsman is president van het Center for Energy and Value Issues (CEVI) en is tevens verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de board of directors van de Multinational Finance Society (MFS), redacteur van het MAB (Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie) en voorts betrokken bij praktijkopleidingen voor financieel-economisch management.

Andere boeken door A.B. Dorsman

Over Rafael Liethof

Rafael Liethof is onder andere werkzaam geweest in het bedrijfsleven, heeft enkele jaren gedoceerd op Havo en Vwo en in het particuliere onderwijs op Spd- en MBA-opleidingen. Hij was werkzaam als docent bedrijfseconomie in de propedeuse- en hoofdfase aan de Hogeschool voor Economische studies in Amsterdam met als specialisaties in de hoofdfase Financiering en Externe Verslaggeving. In het niet reguliere onderwijs was hij docent SPDF- en Post-Hbo-opleidingen. Tevens was hij lid van de commissie voor de staatsexamens voor Handelswetenschappen MO en Boekhouden MO. Dhr. Liethof is in 2012 overleden.

Andere boeken door Rafael Liethof

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de zevende druk

1. Inleiding
2. Het vreemd vermogen
3. Het eigen vermogen
4. Vermogensstructuur en vermogensvoet
5. Vermogensmarkt
6. Opties
7. Prijsbepaling van opties
8. Renterisico
9. Waardebepaling

Einduitkomsten C-Opgaven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vermogensstructuur en vermogensmarkt - opgavebundel