Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Koran, uitleg voor kinderen

deel 1

Gebonden Nederlands 2016 9789079578825
Niet leverbaar.

Samenvatting

Als kind vragen stellen aan de Koran is spannend en leerzaam. Voor ouders schept het een band met het kind om samen de Koran te ontdekken.

In deze prachtig geïllustreerde koranuitleg maken kinderen speels en creatief kennis met de verhalen over de grote profeten en de betekenis van korte soera's. Het kind kan zelf vragen stellen en krijgt ook vragen terug:
- Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?
- Wat heb jij over jezelf ontdekt?
- Wat is een goed mens? Zo iemand als jij?

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De Koran, uitleg voor kinderen is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen.
Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur.

Specificaties

ISBN13:9789079578825
Trefwoorden:Koran
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:408
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2020
Hoofdrubriek:Religie
ISSN:
Herdrukdatum:31-7-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Koran, uitleg voor kinderen