Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Invloeden van de epigenetica

Opvattingen vanuit de epigenetica over zwangerschap, opvoeding en onderwijs

Gebonden NL 2022 9789079603619
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Epigenetica is een nieuwe richting in de wetenschap die heeft aangetoond dat we ook met gedachten onze genen kunnen beïnvloeden. Wij worden niet alleen bepaald door onze genen, maar kunnen die ook sturen, zodat we ons leven voor een groot gedeelte zelf in de hand kunnen hebben. Dit gegeven mogen en kunnen we overdragen en toepassen in opvoeding, onderwijs en allerlei vormen van hulpverlening. Te veel nog wordt gedacht en gehandeld vanuit de opvatting dat ons leven voor een groot gedeelte door onveranderlijke genetische gegevens vastligt. Wie zich voorbereidt op en zich verdiept in zijn of haar taken, zal zich, ook vanwege onze veranderde en steeds veranderende samenleving, zo breed mogelijk willen oriënteren en er niet voor schuwen zich in het belang van hen die aan hun zorg en begeleiding zijn toevertrouwd, zich te verdiepen in de nieuwste opvattingen, ook die vanuit de epigenetica.

Dit belangrijke boek bevat een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek van de laatste decennia rondom dit onderwerp. Het laat zien dat het noodzakelijk is dat we de geestelijke en emotionele vermogens van ongeboren kinderen opnieuw onder de loep nemen, en hoe we door deze nieuwe inzichten kinderen tijdens de opvoeding en in het onderwijs beter kunnen
begeleiden en ondersteunen.
De duidelijke manier waarop Dr. Ben Daeter de invloed van de pre- en perinatale periode op een mensenleven en de uiterst complexe epigenetische wetenschap uitlegt, kan hier een grote bijdrage aan leveren.
Anna Verwaal | Geboorteconsulente

Specificaties

ISBN13:9789079603619
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:264
Uitgever:248media uitgeverij
Verschijningsdatum:10-1-2022
Hoofdrubriek:Gezondheid, Religie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Invloeden van de epigenetica