Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ontwikkeling van wijsheid

Over de geschiedenis en wetenschap van wijsheid

Gebonden NL 2021 9789079750115
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

De brede belangstelling voor het onderwerp wijsheid is begrijpelijk. Wijsheid gaat namelijk over hoe we het beste beslissingen kunnen nemen in lastige situaties en hoe we het beste kunnen leven. Daarmee is het onderwerp relevant voor ons allemaal. De zoektocht naar wijsheid is dan ook bijna zo oud als de mensheid zelf. Al duizenden jaren geleden boog de mensheid zich al over de vraag wat wijsheid is en hoe je het kunt verkrijgen. Sinds toen hebben filosofen, theologen en schrijvers geprobeerd om antwoorden te formuleren op wat wijsheid is en hoe je het ontwikkelt en toepast. Hun geschriften inspireren velen nog vandaag de dag. Tegelijk blijft er verwarring vanwege de grote verscheidenheid aan perspectieven op wijsheid.

Sinds enkele decennia is er aandacht van wetenschappers voor het onderwerp. En dat helpt. Het wordt iets duidelijker wat wijsheid is, hoe het verschilt van andere begrippen zoals intelligentie, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt toepassen en ontwikkelen. Dit boek legt uit wat de betekenis en het belang van wijsheid is. Dat belang is groot. De wereld kan meer wijsheid gebruiken dan er nu is. Allerlei complexe alledaagse situaties doen een groter appel op wijsheid dan op kennis en intelligentie. Ook vormt wijsheid een onmisbare sleutel tot het effectief omgaan met vele van de grotere complexe vraagstukken in de wereld, van klimaatverandering tot toenemende polarisatie. De uitdaging is om wijsheid te cultiveren in onszelf, onze gezinnen, scholen, organisaties en maatschappijen. Ook kunnen we wijze leiders kiezen. Vermoedelijk helpt dit om het leven van velen beter te maken.

Coert Visser is psycholoog. Hij is samen met Gwenda Schlundt Bodien medebedenker van de progressiegerichte aanpak. Zij werken samen onder de naam Centrum Progressiegericht werken (www.cpw.nu). CPW verzorgt trainingen voor coaches, leidinggevenden, docenten en trainers. Eerder schreef hij meerdere boeken waaronder Doen wat werkt (2005/2009), Progressiegericht Werken (2013), Handboek Progressiegericht Coachen (2018), De Cirkeltechniek (2020) en Tegenslag Benutten (2020). Coert schrijft op www.progressiegerichtwerken.nl en is bereikbaar per e-mail: coertfvisser50@gmail.com.

Specificaties

ISBN13:9789079750115
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Uitgever:Just-in-Time Books
Verschijningsdatum:1-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ontwikkeling van wijsheid