Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
VOORDEEL - 67% korting

Schaduwen over de woestijn (2e druk 2004)

Strategie, management en organisatie van het Duitse en Britse leger van Versailles tot El Alamein: theorie en praktijk

Ingenaaid Nederlands 2004 9789080810921
Dit product is niet meer leverbaar
VOORDEEL - 67% korting

Samenvatting

Er is al veel geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Veelal wordt hierbij gekozen voor een historische invalshoek. Dit boek kiest naast een historische een andere invalshoek, namelijk die van management en organisatie. De reden hiervoor is dat het verloop en de uitkomst van militaire acties vaak pas te doorgronden zijn als men een helder beeld heeft van de organisatorische dimensies van de betrokken organisaties. Hierbij kan men denken aan elementen als de organisatiestructuur, de mate van decentralisatie, de stijl van leidinggeven, het trainingsniveau van de manschappen, de teambuilding en de command, controll, communications en intelligencestructuur (C3I-structuur) enzovoorts.

De ontwikkelingen van twee organisaties worden hierbij onder de loep genomen, namelijk het Duitse en Britse leger. Ze worden gevolgd vanaf de vrede van Versailles tot El Alamein. Bij de analyse van de betrokken organisaties doet zich het interessante fenomeen voor dat het Duitse leger tijdens de gehele Tweede Wereldoorlog een duidelijk betere 'battlefield performance' (in bedrijfstermen: marketingperformance) kende dan al zijn tegenstanders. Waarom was het Duitse leger zo succesvol en welke organisatorische dimensies speelden het Britse leger parten?

Specificaties

ISBN13:9789080810921
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:401
Druk:2

Expertrecensies (1)

Jan Leunis de Beij MBA | 6 maart 2005
Er is al veel geschreven over de tweede wereldoorlog, waarbij vaak wordt gekozen voor een historische invalshoek. In 'Schaduwen over de woestijn' kiest Jaap Jan Brouwer voor de invalshoek van management en organisatie. De ontwikkelingen van het Duitse en het Britse leger worden hierbij onder de loep genomen: Ze worden gevolgd vanaf de vrede van Versailles tot de slag bij El Alamein.Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
8 stemmen
2
4
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. Inleiding
2. Het Duitse leger in de periode 1918-1941
3. Het Britse leger in de periode 1918-1941
4. Noord-Afrika, Rommel en het eerste treffen
5. Tussenspel: Brevity en Battle axe
6. Crusader
7. Operatie Theseus - Op weg naar de Nijldelta
8. El Alamein: De botsing van twee werelden
9. De weg terug
10. Afronding en conclusies
11. Hoe nu verder? Ideeën voor management en organisatie

Bijlagen

1. Gevechtseffectiviteit
2. Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schaduwen over de woestijn (2e druk 2004)