Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kwalitatief onderzoeken

Praktische kennis voor de onderzoekende professional

Paperback Nederlands 2021 9789081971126
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Iedere zichzelf respecterende professional (in spé) moet dit boek in zijn of haar boekenkast hebben staan. Op duidelijke wijze worden hierin namelijk belangrijke kwalitatieve onderzoeksbenaderingen beschreven, die kunnen helpen bij het opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren van een kwalitatief onderzoek.

In dit boek staat de relatie tussen praktijk en theorie centraal, waarbij beide gelijkwaardig zijn. De lezer wordt daarom aangesproken als onderzoekende professional. Professionals hebben te maken met venijnige problemen. Bij venijnige problemen zullen er geen oplossingen zijn die in veel situaties werken - anders waren ze al gevonden. In plaats van snelle antwoorden te zoeken, gaat het om het kunnen stellen van trage vragen. Een onderzoekende houding helpt bij het kiezen van de essentiële kenmerken van de situatie en het zien van samenhang.

Zo kan de professional ervoor zorgen dat het oordelen over goede oplossingen een plaats krijgt. Dit is de reden waarom in toenemende mate aandacht is voor verhalen en narratief onderzoek bij het bestuderen van organisaties: men begint steeds meer in te zien dat verhalen een belangrijke rol spelen in organisaties.

Dit boek is bedoeld voor gevorderde studenten van HBO, universiteit én cursisten van Professionele Masters. Dit boek biedt ook een kennismaking met kwalitatieve onderzoeksmethoden voor professionals die geïnteresseerd zijn in manieren om hun eigen praktijk te onderzoeken en vorm te geven.

Specificaties

ISBN13:9789081971126
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:3
Verschijningsdatum:23-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
2
1
1
1
0

Over René Brohm

Dr. René Brohm is universitair docent methodologie bij bedrijfswetenschappen aan de VU, kerndocent bij het Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) en kerndocent bij de Masteropleiding van Pro-Education

Andere boeken door René Brohm

Over Wendy Jansen

Dr. Wendy Jansen is als Lector Professional Research and Innovation werkzaam bij Pro Education en als Research Fellow verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Prima Vera Research.

Andere boeken door Wendy Jansen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwalitatief onderzoeken