Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789083024530. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Financieel management in de gezondheidszorg

Paperback Nederlands 2023 9789083024585
Verkooppositie 985Hoogste positie: 446
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Binnen de zorgsector werken veel professionals als manager die, vaak monodisciplinair opgeleid, steeds meer integraal verantwoordelijk worden voor de bedrijfsvoering. Dat betekent dat er een verbreding van bedrijfskundige kennis moet plaatsvinden.

Daarnaast verandert er veel in de zorg. Toenemende marktgerichtheid, commercieel werken, interne verzakelijking, diagnose behandelcombinaties en DOT’s zijn daar voorbeelden van. Dat betekent dat de zorgmanager van nu niet alleen breed bedrijfskundig geschoold moet zijn, maar tevens begrijpt wat de veranderende wereld betekent voor zijn functioneren. En financiën spelen daarbij een belangrijke rol. Kennis van de basisbeginselen van financieel management is dan ook onontbeerlijk voor managers in de gezondheidszorg.

Om twee redenen is kennis van financieel management van belang voor zorg­managers:
- een manager in de zorgsector is (mede)verantwoordelijk voor de financiën in zijn bedrijfsonderdeel;
- het is voor een manager van belang om een gesprek te kunnen voeren over financiën met de ‘specialist’ op dit gebied: de controller, accountant of hoofd economische en administratieve dienst (HEAD).

Dit boek is ontwikkeld voor leidinggevenden in het midden en hoger management die verantwoordelijk worden of zijn voor een deel van de bedrijfsvoering in een zorginstelling. Tevens is dit boek nuttig voor managers afkomstig van buiten de zorgsector die in de zorg gaan werken of met de zorgsector te maken hebben.

In de derde druk zijn de voorbeelden geactualiseerd.

Ter ondersteuning van de stof uit dit boek is er op de website van de uitgever studiemateriaal beschikbaar, bestaande uit onder andere een begrippenlijst, oefenmateriaal en enkele video’s.

Specificaties

ISBN13:9789083024585
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:3
Verschijningsdatum:30-10-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gijs Hiltermann

Gijs Hiltermann is zelfstandig gevestigd adviseur en opleider op het gebied van financieel management. Als docent/trainer heeft hij een variëteit aan financiële en niet-financiële managers getraind binnen bedrijven, overheidsorganisaties en masteropleidingen van diverse universiteiten en hogescholen.

Andere boeken door Gijs Hiltermann

Inhoudsopgave

1 De zorgsector in Nederland
2 Het besturen van een zorginstelling
3 Financial accounting: de jaarrekening
4 Investeren
5 Financieren
6 Kosten en kostprijzen
7 Begroten en budgetteren
8 Interne verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financieel management in de gezondheidszorg