Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Didactisch Coachen

verdieping en implementatie

Gebonden Nederlands 2020 9789083053011
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Dit boek is het vervolg op ‘Didactisch Coachen: hoge verwachtingen concreet maken met behulp van feedback, vragen en aanwijzingen’.

'Didactisch Coachen' is de praktische vertaling van het wetenschappelijk onderzoek van Lia Voerman naar de manier waarop docenten zo feedback kunnen geven aan hun leerlingen, dat die leerlingen er echt iets aan hebben. De theorie over leerbevorderende feedback is gekoppeld aan de theorie over de hoge verwachtingen. Docenten die hoge verwachtingen hebben van hun leerlingen, laten dat zien door leerbevorderende feedback te geven, door higher order vragen te stellen en kwalitatief hoogwaardige aanwijzingen te geven.
Didactisch Coachen is gebaseerd op deze principes.

In dit 2e deel van Didactisch Coachen worden een aantal inhoudelijke verdiepende onderwerpen van Didactisch Coachen nader beschreven, zoals het geven van negatieve feedback, het coachen op cognitieve en metacognitieve strategieën en/of op motivatie en modusregulatie. Het zal niet verbazen dat juist categorie twee en categorie drie vragen hiervoor effectief zijn. Vandaar dat in dit boek daar veel voorbeelden van zijn opgenomen.
Ook komen thema’s over het leren van ervaren leraren en het duurzaam implementeren van Didactisch Coachen uitgebreid aan de orde.

Achterin het boek zit een instrumentendeel met de praktische uitwerking van de beschreven thema’s. De meeste van deze kunnen via een QR code worden gedownload van www.didactischcoachen.nl .

Lia Voerman en Frans Faber werken samen met een groep erkende trainers in de Stichting Didactisch Coachen. Op heel veel scholen in Nederland – van primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs – zijn zij bezig om leraren te scholen op dit terrein. Hun ideaal is dat iedere leraar de attitude en bekwaamheden zal verwerven om op deze manier leerlingen en studenten te begeleiden.

Het eerste deel van Didactisch Coachen is in het Engels verkrijgbaar onder de titel 'Coaching for Learning' en wordt in het buitenland gebruikt.

Didactisch Coachen heeft hun hart omdat het docenten, leidinggevenden en begeleiders in het onderwijs een praktisch instrument in handen geeft waarmee zij op systematische wijze lerenden kunnen begeleiden in hun leerproces.

Specificaties

ISBN13:9789083053011
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:Pumbo.nl
Druk:1
Verschijningsdatum:24-7-2020
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lia Voerman

Lia Voerman is Lector Didactiek bij de Hogeschool Rotterdam. Ze is gepromoveerd op het thema feedback geven en hoe je dat leert aan ervaren professionals bij de Universiteit Utrecht. Zij is samen met Frans Faber de grondlegger van Didactisch Coachen. De methode is ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Andere boeken door Lia Voerman

Over Frans Faber

Frans Faber is een ervaren trainer en onderwijsadviseur. Hij heeft jaren als docent en leidinggevende gewerkt in allerlei vormen van het onderwijs. Hij is samen met Lia Voerman de grondlegger van Didactisch Coachen. De methode is ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Andere boeken door Frans Faber

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Didactisch Coachen