Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Privaatrecht voor Vastgoed - Theorieboek (editie 2022/2023)

Theorieboek voor HBO Vastgoedopleidingen en overige beroepsopleidingen Vastgoed en Makelaardij

Paperback Nederlands 2022 9789083163581
Verkooppositie 2660Hoogste positie: 227
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het boek Vastgoedeconomie (alsmede het bijbehorende werkboek) is bestemd voor de HBO-studenten van de opleiding HBO / Bachelor ‘Vastgoed en Makelaardij’, evenals voor makelaars in opleiding voor het onderdeel van het SVM-NIVO- examen voor gecertificeerd Assistent-Makelaar en voor het basisdiploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Tevens is het boek bij uitstek geschikt voor beginnende en gevorderde vastgoedprofessionals.

Dit boek privaatrecht gaat over onderwerpen die belangrijk zijn voor een makelaar, assistent-makelaar of taxateur. Veel werkzaamheden in de makelaardij hebben raakvlakken met privaatrecht. Of het nu gaat om het samenstellen van een verkoopbrochure, informatie geven aan geïnteresseerde kopers, bemiddelen voor de koper of verkoper, opstellen van een koop- of huurovereenkomst, adviseren over een financieringsvoorbehoud, inroepen van de ontbindende voorwaarde, alles heeft een juridisch (privaatrechtelijk) aspect. Een makelaar heeft gedegen kennis van het privaatrecht nodig om de klant goed te adviseren en te behoeden voor valkuilen.

Dit boek is een goede inleiding in de basistheorie van het privaatrecht. Daarnaast is het boek ook goed bruikbaar als naslagwerk na het halen van het theorie-examen. Het boek sluit aan op de toetstermen van Vastgoedcert, en is praktijk- en examengericht.

Praktijkgericht
Veel cursisten maken voor het eerst kennis met het vak privaatrecht. Het belangrijkste doel van dit boek is dat de cursist kennis opdoet van het vak én goed voorbereid is voor het examen. Kennis blijft beter hangen wanneer de theorie direct gekoppeld wordt aan de praktijk. De hoofdstukken hebben daarom figuren en voorbeelden om de theorie te verduidelijken.

Examengericht
Het vak privaatrecht volg je niet alleen voor het opdoen van kennis maar ook om het examen te halen. Privaatrecht is onderdeel van het examen voor gecertificeerd Assistent-Makelaar en voor het basisdiploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. De examens worden afgenomen door het exameninstituut SVM-NIVO. Op de website www.svmnivo.nl is alle informatie te vinden over de examens en de aanmelding.

Tot slot dank aan allen die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van het boek. Zonder hun inbreng – klein of groot – was dit boek er niet gekomen.

Specificaties

ISBN13:9789083163581
Trefwoorden:privaatrecht, vastgoed
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:595
Druk:5
Verschijningsdatum:10-8-2022
Hoofdrubriek:Economie, Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Privaatrecht voor Vastgoed - Theorieboek (editie 2022/2023)