Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vleugelslag van een koninginnepage

Naar het spiritueel humanisme

Paperback NL 2022 9789083244105
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Spiritueel humanisme’ is een visie op de wereld en het menselijk leven die ontleend wordt aan de eigen natuurlijke kenvermogens van de mens, zijn eigen (ook innerlijke) zintuigen en verstand. Het doet geen beroep op een religieus geloof, maar ontdekt wel de spirituele basis van alles en iedereen.

Het boek begint met enkele bijzondere persoonlijke ervaringen, die in het eerste deel doordacht worden. Veel aandacht krijgt de verhouding tussen materie/lichaam en geest/psyche, mede aan de hand van de begrippen synchroniciteit en vrije wil (inclusief neurowetenschappelijke ontwikkelingen daaromtrent) en het denken van Carl Gustav Jung, René Descartes en Thales van Milete. Ook wordt stilgestaan bij een hoogspiritueel perspectief zoals dat te vinden is in de werken van Neale Donald Walsch en Eva Pierrakos. Het tweede deel schetst de inhoud van het spiritueel humanisme dat met zeven zuilen wordt opgetrokken.

Dit boek heeft een filosofisch-levensbeschouwelijke inslag en wil geest en materie, het bewuste en onbewuste, wetenschap, filosofie en spiritualiteit, humanisme en religie, oost en west meer bij elkaar brengen. Het wil mensen in zichzelf en met elkaar in een onrustige en verwarde tijd verbinden.

Voor meer informatie: www.uitgeverij-dgrt.nl

Eugène de Groot is afgestudeerd filosoof, politicoloog en jurist aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit). Hij is een aantal jaren monnik geweest in het trappistenklooster de Achelse Kluis. Daarna is hij werkzaam geweest, en nog, in dienst van het openbaar bestuur bij gemeente en provincie in diverse functies. Sinds zijn middelbare school, het gymnasium van de Kruisheren in Uden, is hij geïnteresseerd in kwesties die in dit boek aan bod komen. Het vormt de neerslag van een halve eeuw hierover nadenken en ermee leven, zijn eerste boek voor een breed publiek.

Specificaties

ISBN13:9789083244105
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:376
Uitgever:DGrT
Verschijningsdatum:20-6-2022
Hoofdrubriek:Religie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vleugelslag van een koninginnepage