Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vijfde revolutie (1 mp3-cd)

Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen

Audio-cd Nederlands 2010 9789085300571
10
Voormalig top 10Totaal 10 dagen
Voormalig top 100Totaal 48 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

De hersenwetenschap bevindt zich in een stroomversnelling. Wekelijks verschijnen versnelling. er artikelen en boeken met baanbrekende inzichten over de werking van onze hersenen. Tot nu toe is er echter weinig aandacht voor het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobioloog en wetenschapsjournalist uit Denemarken, doet verslag van haar reis langs de voornaamste hersenwetenschappers ter wereld. Ze vertelt onder andere over haar ontmoeting met Michael Persinger, de Canadese professor die met de 'helm van God' op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken. Over Richard Davidson, die bezig is om de neurologische geheimen van 'geluk' in kaart te brengen. En over Andrew Lo, de MIT professor die aan de hand van een hersenscan het lange-termijnsucces van een beurs-handelaar kan voorspellen.

'De vijfde revolutie' riep in Denemarken en later in de Verenigde Staten veel discussie op. We blijken namelijk aan de vooravond van de 'neurorevolutie' te staan. Deze zal ingrijpende effecten hebben op gebieden zoals economie,marketing,rechtspraak en zelfs religie.

Let op: dit is een MP3-cd, geen audio-cd.

Specificaties

ISBN13:9789085300571
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:300
Druk:1
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

3.8 van de 5
4 stemmen
1
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lone Frank

Lone Frank is een Deense neurobioloog en wetenschapsjournalist. Een MRI-scan heeft aangetoond dat de hersenen van Lone Frank 'nogal gewoontjes' zijn, maar zij wel een prachtige corpus callosum heeft. Ze is gepromoveerd in de neurobiologie en heeft meerdere prijzen ontvangen als wetenschapsjournalist. Zowel in Denemarken als de Verenigde Staten neemt zij deel aan debatten en geeft ze lezingen.

Andere boeken door Lone Frank

Inhoudsopgave

1. Op het spoor van de vijfde revolutie
2. God op commando
3. Morele reflexen
4. Oefening baart geluk
5. We verkopen het aan je neuronen
6. Anatomie van een leugen
7. Verlos ons van onszelf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vijfde revolutie (1 mp3-cd)