Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk

Gebonden NL 2018 9789085621546
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het werken met ‘schoon’ en ‘vuil’ hoort onlosmakelijk bij de praktijk van de mondzorgprofessional. Elke dag brengt daarom een kans op overdracht van infecties met zich mee. Dat vereist correct handelen om gezondheidsrisico’s voor patiënten én behandelaars te minimaliseren.
Hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk beschrijft alles wat het mondzorgteam moet weten over dit belangrijke thema. Uiteraard komen alle voorschriften voor de dagelijkse praktijk aan bod, zoals handhygiëne, persoonlijke beschermingsmiddelen, desinfectie en sterilisatie van instrumentarium en de indeling van praktijkruimtes. Hierbij ligt nadruk op veel gemaakte fouten en valkuilen. Ook is aandacht voor de grondslagen van infectiepreventie en een evidence based benadering daarvan.
Dit langverwachte boek is hét allesomvattende standaardwerk over hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk. Samengesteld door experts en volledig in lijn met de Richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken (2016). Daarnaast is het zeer praktisch en prettig leesbaar door de talrijke casus en voorbeelden. De vele illustratieve foto’s geven een helder beeld van verantwoord handelen in de dagelijkse praktijk.
Dit boek geeft niet alleen informatie en adviezen, het biedt ook zekerheid. Na het bestuderen en navolgen van de voorschriften in het boek kan het mondzorgteam erop vertrouwen helemaal up-to-date te zijn en te voldoen aan alle eisen die de inspectie stelt. Een onmisbaar naslagwerk voor het gehele mondzorgteam, in het bijzonder voor diegenen die het voortouw nemen in het opzetten, updaten en perfectioneren van hygiëneprotocollen.

Specificaties

ISBN13:9789085621546
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:268
Verschijningsdatum:7-12-2018
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk