Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Projectsaboteur en PRINCE2

Paperback Nederlands 2011 9789087536664
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit spannende boek gaat over Simon, een jonge projectmanager die de opdracht heeft gekregen om zijn eerste grote project zelfstandig te managen. Hij past daarbij de veel gebruikte projectmanagementmethode PRINCE2 toe.

De lezer wordt deelgenoot van de worsteling van Simon met de problemen die zich tijdens het project aandienen. Geleidelijk komt hij er achter dat één of meer personen in het projectteam het project actief tegenwerken. Anders gezegd, Simon komt er achter dat er dingen misgaan vanwege tekortkomingen in zijn stakeholdermanagement, hij ziet de saboteurs niet meteen. En, de methode PRINCE2 geeft hiervoor weinig houvast.

Ook merkt Simon dat projectmanagement meer is dan alleen het toepassen van methodieken en technieken. Aandacht voor de intermenselijke aspecten, en andere soft skills, is minstens zo belangrijk.

Zijn inzicht in de menselijke drijfveren wordt vergroot als hij als voorzitter van een voetbalclub onbewust zelf het sabotagepad op gaat.

De lezer is deelgenoot van de inspanningen die typerend zijn voor het werk van een projectmanager. Uiteindelijk weet Simon het project tot een goed einde te brengen, met een tevreden opdrachtgever. Een leerzaam boek, zowel voor de projectmanager, als voor de projectsaboteur.

Specificaties

ISBN13:9789087536664
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2011
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Dion Kotteman

Dion is partner bij Grey Matter Matters. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst. Hij geeft les aan Nyenrode Business universiteit en werkt samen met The Academy of Information and Management.

Andere boeken door Dion Kotteman

Over Jeroen Gietema

Jeroen Gietema heeft ruim 35 jaar ervaring met het uitvoeren, begeleiden en besturen van IT en veranderprojecten. Hij begon zijn carrière bij Volmac. Na het samengaan van Cap en Volmac werkte hij als divisiekwaliteitsmanager en heeft hij de functie van Deputy Area Quality Manager ingevuld. Sinds 1997 werkte hij als zelfstandig professional. Hij is medeoprichter en directeur geweest van een organisatie voor zelfstandige consultants en heeft diverse interim-functies bekleed op het gebied van project-, programma- en kwaliteitsmanagement. Hij deed HTS Technische Computerkunde en Bedrijfskunde aan het IBO. Momenteel is hij programmamanager bij een grote financiële instelling.

Andere boeken door Jeroen Gietema

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Prinsheerlijk op weg naar de klant
2. De druk wordt opgevoerd
3. Een buitenspelval wordt opgezet
4. Als de berg niet naar Mohammed komt
5. Het blikveld wordt verbreed
6. De paden worden gebaand
7. Het glas is halfvol
8. De saboteur ontmaskerd

Nawoord Bert Hedeman
Projectsabotage: de extra dimensie
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Projectsaboteur en PRINCE2