Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Omgaan met sociale complexiteit

Professionals in het sociale domein

Paperback Nederlands 2014 9789088505522
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Sociale complexiteit vraagt veel van mensen, zeker als de claims vanuit de samenleving, het beleid, de burgers ook nog eens veeleisender worden. Niet ieder mens vindt zijn weg in een wereld waar het aankomt om zichzelf te positioneren en makkelijk te verbinden. Sociale kwetsbaarheid is een sluipend, toenemend probleem van onze tijd. Onze systemen en aanpakken zijn vaak nog te veel gericht op emancipatie, gelijkheid en landelijke aanpakken.

Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, sociaal pedagogen, jongerenwerkers, opbouwwerkers en sociaal cultureel werkers bieden ondersteuning aan mensen die moeite hebben met het dagelijks leven. Ze zoeken naar aanpakken die activeren en verbinden zodat voor mensen hun situatie leefbaar blijft en het risico van marginaliseren kleiner wordt.

Dit boek legt een stevig fundament voor een transformatie van het sociale domein en een vernieuwing van de sociale professie. Hans van Ewijk neemt de lezer mee naar meeslepende analyses van wat er in de samenleving en de sector aan de hand is en doet constructieve voorstellen voor een nieuwe positionering van het sociaal werk in het beleid, de wijk, de wetenschap en het onderzoek. Hij maakt zich sterk voor het sociaal model als tegenhanger van een medisch model.

Een boek dat iedere docent, student en sociale professional zou moeten lezen.

Specificaties

ISBN13:9789088505522
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:6-9-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans van Ewijk

Prof. dr. Hans van Ewijk is lector Sociaal Beleid aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar International Social Policy and Social Work, Tartu University van Finland.

Andere boeken door Hans van Ewijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Omgaan met sociale complexiteit