Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De Leiderschapsbox deel 8: De leider als volger

Over leiderschap & 'light leaders'

Luisterboek Nederlands 2011 9789089590824
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In deze achtste aflevering van 'De leiderschapsbox' vraagt Jaap van Muijen zich af of leiders ook volgers kunnen zijn. En zo ja, hoe ziet dat samenspel tussen leiders en volgers er dan uit? Wat kunnen leiders doen om een situatie te scheppen waarin de volgers optimaal tot ontwikkeling komen en eigen verantwoordelijkheid willen nemen? De leider als volger betekent in ieder geval dat de leider zijn eigen ego in toom weet te houden en bereid is om zich dienstbaar op te stellen zonder zichzelf te ontkennen.

Specificaties

ISBN13:9789089590824
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Niet weer een dominante Bokito volgens Jaap van Muijen
Ronald Buitenhuis 5 januari 2012 Jaap van Muijen zoomt in zijn bijdrage aan De Leiderschapsbox in op de leider als volger, danwel light leadership. Een vorm van leiderschap waarin de leider zijn ego beteugelt en de medewerker laat stralen. Van Muijen beschrijft in zijn bijdrage ook een wonderlijke spagaat. Mannelijk leiderschap heeft ons aan de afgrond gebracht, en nu vragen we wonderlijk genoeg weer om sterke mannelijke leiders.
podcast
Jaap van Muijen over de verlichte leider
Ronald Buitenhuis 12 november 2011 Een leider die weet waar hij niet goed in is en dat delegeert, gedraagt zich als een verlichte leider volgens Jaap van Muijen. De rector van Sioo verzorgde de aflevering De leider als volger in De leiderschapsbox. Een gesprek over dienend leiderschap, hoop en context.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Jaap van Muijen

Jaap van Muijen is hoogleraar in de psychologie, in het bijzonder leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit. Was o.a. rector van Sioo (stichting universitair centrum voor organisatie- en veranderkunde) Van Muijen heeft zowel een wetenschappelijke carrière als een carrière als organisatieadviseur. In 2001 werd hij hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit en tevens voorzitter van het instituut LAPD; in 2009 werd hij directeur van het cluster human en in 2010 head of the faculty. Hij zat 8 jaar lang in de directie van LTP, was partner bij Jonathan Warner, was associate partner bij de Galan Groep en heeft sinds 2007 zijn eigen advies bureau Sense of Leadership.

Andere boeken door Jaap van Muijen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschapsbox deel 8: De leider als volger