Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De omgekeerde werkweek

Werken wordt nooit meer zoals het was

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789089755414
Direct te downloaden

Samenvatting

Twee dagen werken, vijf dagen weekend. De kranten staan er vol mee: de komst van slimme robots die grote delen van ons werk overnemen. Volgens economen is de 15-urige werkweek straks een feit. Dan werken we zelf nog maar twee dagen, terwijl robots de rest doen.

Hoe zou ons leven eruitzien als we écht nog maar 15 uur per week zouden werken? vraagt bestsellerschrijver Gerhard Hormann zich af. Hij voegt de daad bij het woord. In zijn nieuwe boek doet hij op verfrissende wijze verslag van zijn pogingen om die omgekeerde werkweek per direct in te voeren. Soms wordt daarvoor alles in zijn leven op zijn kop gezet, soms blijkt een kleine aanpassing voldoende.

Gaandeweg doet de auteur een aantal opzienbarende ontdekkingen. Zo blijkt het beruchte zwarte gat na je pensioen een verzinsel en is ambitie in veel gevallen niet meer dan een verslaving aan werk, een valkuil of een vlucht. Ook is het juist goed voor de emancipatie als vrouwen niet méér gaan werken, maar juist minder (namelijk net zo weinig als mannen).

'De Omgekeerde Werkweek' gaat niet alleen over korter werken, maar laat de lezer ook met andere ogen naar zijn eigen leven kijken. Zodra je eenmaal beseft dat betaalde arbeid niks anders is dan het verkopen van je vrije tijd in ruil voor geld, beleef je niet veel lol meer aan ellenlange werkweken en het ellebogenwerk op weg naar de top.

Specificaties

ISBN13:9789089755414
Trefwoorden:werkweek
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:4-3-2015
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

De omgekeerde werkweek
Arie Buvens | 20 maart 2015
Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, voert een financieel beleid dat de inflatie in de Eurozone moet aanwakkeren. Christine Lagarde, algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds noemt deflatie een monster en ondersteunt dit beleid. Gerhard Hormann beweert in ‘De omgekeerde werkweek’ juist dat dat net zo’n mythe is als het verhaal dat je van ‘sparen’ armer wordt.
Lees verder

Lezersrecensies

2.4 van de 5
8 stemmen
2
0
0
3
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerhard Hormann

Gerhard Hormann is politicoloog en journalist/schrijver. Helemaal Vrij! is zijn elfde boek. Hij is een actieve twitteraar ( @gerhardhormann) en schrijft regelmatig op de opiniepagina's van de Volkskrant, Follow the money en HP/De Tijd.

Andere boeken door Gerhard Hormann

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De grote ommekeer
2. Het is hoog tijd voor een soort omgekeerde emancipatie
3. De omgekeerde omkeerhypotheek
4. Opeens leven we in de omgekeerde wereld
5. Wat is het omgekeerde van economische groei?
6. Mantelzorg is een soort omgekeerde evolutie
7. Kies voor een omgekeerde levensloop
8. Eenmaal gepensioneerd is het te laat om nog om te keren
9. Schrijven is het omgekeerde van werken
10. Welkom in de omgekeerde werkweek

Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De omgekeerde werkweek