Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Tieners achter tralies

Echte verhalen over jongeren in de misdaad

Paperback Nederlands 2020 9789090334165
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Tieners achter tralies
Echte verhalen over jongeren in de misdaad
Wat is goed en wat is fout? Hoe worden jongeren crimineel? En hoe kom je weer uit de criminaliteit als je daar eenmaal in zit? Politie, justitie en het strafrecht: we hebben er allemaal mee te maken, maar hoe zit het eigenlijk? Hoe proberen de politie, de officieren van justitie en de rechters de samenleving veilig en rechtvaardig te houden én eerlijk op te treden tegen degenen die zich niet aan de regels houden?
Voor de Amsterdamse krant Het Parool schreven Maarten van Dun en Paul Vugts samen vele artikelen over misdaad, criminelen en rechtszaken. Over de strijd van politie en het Openbaar Ministerie tegen de onderwereld. Op verzoek van de Mr Eva Meillo stichting en het Openbaar Ministerie bewerkten ze een serie artikelen tot het boek Tieners achter tralies voor leerlingen van de bovenbouw van de middelbare school en dat toegepast kan worden bij het maatschappijleer onderwijs. Zo geven zij in begrijpelijke taal en met prachtige tekeningen van Aloys Oosterwijk een zo goed mogelijk beeld van verschillende soorten criminaliteit waarbij jongeren betrokken zijn en de bestrijding daarvan.
De verhalen in dit boek zijn allemaal echt gebeurd, nog maar kort geleden. Alle verhalen spelen ze zich af tussen 2016 en nu en sommige rechtszaken die ze bespreken zijn nog steeds gaande. De verhalen in dit boek spelen zich allemaal af in Amsterdam, een internationale stad met inwoners van over de hele wereld. Dat zie je terug aan de namen en de verhalen in dit boek. Toch is het niet zo dat wat je in dit boek leest alleen in Amsterdam gebeurt. Dit soort criminaliteit bestaat in heel Nederland.
De verhalen in dit boek zijn soms schokkend. Ze gaan over nare gebeurtenissen, met soms heel grote gevolgen. Tegelijk gaat het boek over de rechten en plichten die ieder mens in Nederland heeft. Het recht op een eerlijk proces bijvoorbeeld of het recht dat je niet zomaar mag worden afgeluisterd.
De Mr Eva Meillo stichting en het Openbaar Ministerie zijn betrokken geweest bij.de doelstellingen van het boek, maar inhoudelijk is en blijft het echter een journalistiek product waarvan Maarten en Paul de auteurs zijn.

Specificaties

ISBN13:9789090334165
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:64
Druk:1
Verschijningsdatum:3-9-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maarten Van Dun

Maarten van Dun (1985) is freelancejournalist voor Het Financieele Dagblad, De Groene Amsterdammer en Het Parool, en is gespecialiseerd in onderzoeksjournalistiek, vooral op het gebied van de vastgoedmarkt, de politiek en het zakenleven. Het artikel dat hij schreef met Michiel Couzy, ‘Vastgoed in Amsterdam. Van wie is de stad?’, werd genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek.

Andere boeken door Maarten Van Dun

Over Paul Vugts

Paul Vugts (1974) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij schreef o.a. de bestsellers Hells Angels, motorclub of misdaadbende? (samen met Henk Schutten), De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld (samen met Bart Middelburg) en De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld. Van Doorgeschoten zijn 20.000 exemplaren verkocht.

Andere boeken door Paul Vugts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tieners achter tralies