Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Projectmanagement op basis van ICB versie 4 - IPMA B, IPMA C, IPMA-D , IPMA PMO

4de herziene druk (PDF-Download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789401803823
10
Voormalig top 10Totaal 12 dagen
EvergreenTotaal 1517 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit handboek ‘Projectmanagement op basis van ICB versie 4’ vervangt het zo succesvolle handboek ‘Projectmanagement op basis van NCB versie 3’. Ook deze nieuwe versie is weer bedoeld voor alle projectprofessionals zoals projectmanagers, teammanagers en PMO-medewerkers als ook voor al diegenen die projecten moeten aansturen, zoals opdrachtgevers en andere leden van de projectstuurgroep.

De inhoud is gebaseerd op de Individual Competence Baseline version 4 (ICB4) van de International Project Management Association (IPMA) en beschrijft alle vakinhoudelijke, gedragsmatige en contextuele competenties voor de projectprofessional zoals deze zijn gespecificeerd in de examengids van IPMA Nederland.

Daarmee is dit handboek ook een uitstekende basis voor allen die zich willen voorbereiden op de verschillende examens die verplicht zijn voor de IPMA projectaccreditaties:
- IPMA B Certified Senior Project Manager (Senior Projectmanager).
- IPMA C Certified Project Manager (Projectmanager).
- IPMA D Certified Project Management Assistant (Projectmanagement specialist).
- IPMA PMO Certified Project Management Officer (PMO-medewerker).

Tenslotte is het boek een uitstekend naslagwerk voor ieder die zich wil verdiepen in het vakgebied van projectmanagement of die de projectmanagementonderwerpen waar hij of zij tegenaan loopt er nog een keer op na wil slaan.

Er is gekozen voor een open schrijfstijl, waardoor de inhoud goed toegankelijk is. Kaderteksten met praktijkvoorbeelden bieden extra verduidelijking van de hoofdtekst. Alle definities in dit boek komen overeen met de definities zoals deze zijn opgenomen in de examengids van IPMA Nederland.

De inhoud van het boek is gereviewd door een uitgebreid team van ervaren IPMA-trainers en IPMA-gecertificeerde projectmanagers.

Specificaties

ISBN13:9789401803823
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:664
Druk:4
Verschijningsdatum:9-1-2019
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Projectmanagement op basis van ICB versie 4
Christel Deckers | 24 november 2016
Alweer een boek over projectmanagement? Zou dat echt helpen om projecten op tijd en binnen budget en afgesproken kwaliteit op te leveren?
Lees verder
Projectmanagement op basis van ICB versie 4
Henny Portman | 14 november 2016
Het boek Projectmanagement op basis van ICB versie 4 geschreven door Bert Hedeman en Roel Riepma (634 pagina’s) beschrijft alléén het gebied projectmanagement en is daarmee in overeenstemming met het boekje IPMA Examengids ICB4.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
6
4
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Roel Riepma

Roel Riepma (1960), bedrijfskundige, is zelfstandig gevestigd organisatietrainer en adviseur te Zwolle. Hij werkt vanuit de naam NZCHT. Voor hogescholen en bedrijven stelt NZCHT - vaak met een team - effectieve leerprogramma's samen en voert deze uit. Mensen raken door de trainingen meer bij elkaar en actuele vraagstukken betrokken. Ook leren ze hun eigen rol en taak binnen het geheel effectief, efficiënt en vanuit eigen kracht op te pakken. Door de persoonlijke en omgevingsgevoelige aanpak ontwikkelen mensen, teams en organisaties zich op een positieve manier.

Andere boeken door Roel Riepma

Inhoudsopgave

1. Opbouw van dit boek 1
2. Competentie-ontwikkeling met behulp van dit boek 5
3. Projectoriëntatie (C2) 9

Vaktechnische competenties
4. Projectvoorbereiding 33
5. Projectdefinitie 101
6. Projectuitvoering en -afsluiting 185

Gedragsmatige competenties
7. Aansturen van jezelf 265
8. Verbinding met anderen 329

Contextuele competenties
9. Doorvoeren van verandering 441
10. Interne omgeving 521
11. Externe omgeving 563

Literatuurlijst 619
Index 623

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement op basis van ICB versie 4 - IPMA B, IPMA C, IPMA-D , IPMA PMO