Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

e-CF in de praktijk

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789401805704
Direct te downloaden

Samenvatting

e-CF is een Europees erkend competentieframework dat ook in Nederland veel aandacht krijgt. Het heeft tot doel om op Europees niveau ICT-functies vergelijkbaar en uitwisselbaar te maken en daarmee de arbeidsmobiliteit binnen Europa te bevorderen.

Het e-CF is een 'framework' dat een beschrijving geeft van de ICT-professie, in de breedste zin en van het operationele niveau t/m het strategische niveau, gebruikmakend van een gemeenschappelijk kader van competenties en competentieniveaus. Begin 2014 is e-CF Version 3.0 gepubliceerd.

Voor veel organisaties is het van belang dat e-CF een internationale standaard is op het gebied van ICT-competenties. Om die reden hebben ICT-Rijk en diverse ICT-organisaties besloten zich ook aan e-CF te conformeren. Daarnaast is er een directe aansluiting op EQF, het European Qualifications Framework.

In het eerste deel van dit boek worden de opzet en inhoud van het e-CF framework toegelicht, mede in relatie tot andere competentieframeworks, zoals SFIA. Daarbij wordt ook uitleg gegeven over concrete zaken zoals functieprofielen, enz.

In het tweede deel wordt uitgelegd hoe e-CF in de praktijk kan worden toegepast, gerelateerd aan bestaande kennis en inzichten uit o.a. de testpsychologie, zoals bij het verrichten van assessments. Daarbij wordt ook aandacht besteden aan het e-Competence assessment van EXIN.

Er zijn ook drie casus opgenomen van een praktische toepassing van e-CF, namelijk bij het Rijk (Kwaliteitsraamwerk IV), Nationale politie en Pink Elephant.

Specificaties

ISBN13:9789401805704
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2015
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (3)

e-CF in de praktijk
Raoul Teeuwen | 4 maart 2016
Als je geïnteresseerd bent in sturen op en werken met competenties, is dit boek vermoedelijk goed te doen. Maar is dat je passie niet, dan vergt het flink doorzetten om het boek van voor naar achter echt te lezen. 
Lees verder
e-CF in de praktijk
Victor van der Kloet | 20 januari 2016
Door Ngi-NGN is mij gevraagd een recensie te schrijven voor het bovenstaande boek. Als co-auteur van het Ngi-rapport Taken, Functies, Rollen en Competenties in de Informatica en daarbij ook geïnteresseerd in alles wat met competentie management te maken heeft zet ik mij uiteraard graag in om mijn vakgenoten bekend te maken met deze publicatie.
Lees verder
e-CF in de praktijk
Robert van Twist | 18 januari 2016
Het boek ‘e-CF in de praktijk’ geeft het een goed overzicht over de ontwikkeling van e-CF als raamwerk. Ook de context van e-CF wordt uitvoering beschreven en is in die zin is het boek zeer compleet te noemen. Niet alleen wordt de situatie in diverse andere landen besproken, ook de vergelijking met andere competentie raamwerken wordt gemaakt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - e-CF in de praktijk
Marleen Olde Hartmann 21 september 2015 e-CF is een Europees competentieframework dat gaat over de e- kant van het leven; de digitale competenties die mensen bezitten. e-CF in de praktijk is het eerste Nederlandse boek over deze standaard. In deze preview legt de auteur uit waarom ICT-ers de e-CF boot niet mogen missen.

Over Marleen Olde Hartmann

Marleen Olde Hartmann is Lid Normcommissie NEN.

Andere boeken door Marleen Olde Hartmann

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Wat is e-CF?
3. Competenties in de organisatie
4. Toepassing van competenties
5. Competenties meten: het assessment
6. Werken met e-CF in de praktijk
7. De toekomst van e-CF

Bijlage A Begrippenlijst
Bijlage B.1 Literatuur
Bijlage B.2 Webadressen
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        e-CF in de praktijk