Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Alles wordt anders

Hoe robots, 3D-printers, kunstmatige intelligentie en nog vier technologieën ons leven zullen veranderen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461261847
Direct te downloaden

Samenvatting

Een golf van nieuwe technologieën staat op het punt onze maatschappij te overspoelen. Ons werk en leven zullen ingrijpend veranderen. Robots en kunstmatige intelligentie nemen een groot deel van de bestaande banen over. Dankzij genetische technologie leven we langer en gezonder. Bent u er klaar voor?

In 'Alles wordt anders' beschrijft Dik Bijl zeven van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van dit moment: robots, zelfrijdende auto's, kunstmatige intelligentie, 3D-printen, synthetische biologie, nanotechnologie en genomische geneeskunde. Ontwikkelingen die even spectaculair zijn als onafwendbaar.

De gevolgen voor onze maatschappij, ons werk en ons leven zullen enorm zijn. Krijgen de optimisten gelijk en scheppen we een duurzaam Athene met een overvloed aan middelen, zinvolle bezigheden en een lang en gelukkig leven? Of wordt onze wereld een Oude Pekela met lethargie, uitzichtloosheid, armoede, criminaliteit en (virtuele) drugs? Volgens Bijl hebben we maar een optie: accepteer de nieuwe technologie en pas je aan zodat je maximaal profiteert van de voordelen.

Specificaties

ISBN13:9789461261847
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:4-6-2016
ISSN:

Expertrecensies (3)

Longread - Alles wordt anders - Gevolgen voor HR
Chris Stapper | 6 oktober 2016
Wat als de Elon Musks en Larry Pages vervangen kunnen worden door een computer? Met deze vraag loop ik al rond sinds ik een nos.co nieuwsbrief kreeg waarin een vraag werd gesteld over de interactie tussen technologie en arbeid.
Lees verder
Alles wordt anders
Sandra Barendrecht | 9 augustus 2016
Dat alles anders wordt is op zich geen nieuws. Waar eerder de stoommachine ‘ons’ leven veranderde, zal nu de robot veel werk uit handen gaan nemen. Daarom spreekt Bijl ook van nieuwe technologieën, waarvan hij er zeven uitlicht.
Lees verder
Alles wordt anders
Rein Hof | 27 juli 2016
Alles gaat veranderen. Dat is de stelling van auteur Dik Bijl. In Alles wordt anders beschrijft hij zeven belangrijke technologische ontwikkelingen die op dit moment al gaande zijn en die in de komende tien á twintig jaar grote veranderingen veroorzaken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
7 stemmen
4
2
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Dik Bijl: ‘Er komt meer welvaart, maar de verdeling wordt superonevenredig’
Bas Hakker 13 september 2016 Dik Bijl schreef veel boeken over Het Nieuwe Werken, maar dit keer dompelde hij zich onder in een ander onderwerp. In Alles wordt anders schetst Bijl de omvang van de vierde industriële revolutie en de gevolgen voor ons dagelijks leven.
preview
Preview - Alles wordt anders
Dik Bijl 15 juni 2016 7 technologische ontwikkelingen die ons leven ingrijpend zullen veranderen. Wordt het straks de ‘hemel op aarde’ met overvloed en een lang en gelukkig leven voor iedereen, of komen we terecht in een hel van armoede, lethargie, (virtuele) drugs en onderdrukking? In Alles wordt anders beschrijft Dik Bijl zowel de technologische ontwikkelingen als de mogelijke maatschappelijke gevolgen. Een preview.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat is er aan de hand?

DEEL 1: De zeven technologieën

2. De humanoïde robot
3. Zelfrijdende auto’s
4. Kunstmatige intelligentie
5. 3-D printen
6. Synthetische biologie
7. Nanotechnologie
8. Genomische geneeskunde

DEEL 2: De maatschappelijke gevolgen

9. Wat betekent dit allemaal?
10. Werk en welvaart
11. Athene of Oude Pekela
12. We moeten keuzes maken

Epiloog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles wordt anders